Португальське місто Брага визнало Голодомор геноцидом українського народу

Муніципалітет португальського міста Брага визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це повідомляє «Голос України».

«Серед багатьох питань, які розглянули депутати Муніципалітету португальського міста Брага, була трагічна доля України. Більшістю голосів вони визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Офіційні результати за позиціями місцевих партійних осередків будуть опубліковані, проте відомо, що комуністи проголосували проти», - пише видання.

Зазначається, що таке рішення є вагомим кроком до покращення позитивного іміджу України за кордоном. «Це також черговий внесок української громади у розвиток взаємовідносин з португальським співтовариством і ще один крок до євроінтеграції нашої країни», - цитує видання Василя Бундзяка, який веде в Португалії священицьку діяльність з 2003 року. Нагадаємо, раніше відповідне рішення ухвалили парламенти низки країн, зокрема Канади, Австралії, Грузії, Польщі, Португалії, Угорщини, Латвії, Литви, Естонії, Еквадору, Колумбії, Мексики, Парагваю, Перу і Чилі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: