Львівську ОДА пікетують через виділення землі біля озера Наварія (фото)

IMG_5883

Сьогодні, 16 липня, під стінами Львівської ОДА зібрались активісти, представники громадських організацій, які висловили свої зауваження щодо виділення земельних ділянок навколо Наварійського озера. 

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Зокрема, координатор акції Роман Маслюк зазначив, що була запланована більш масштабна акція щодо «дерибану землі навколо Наварійського озера», на якій хотіли підняти також ряд питань, які стосуються роздачі земель АТОвцям у всій Львівській області.

«Тенденція є такою, що за останні 2-3 роки роздано вже більше, ніж 500 гектарів землі. Тому ми хочемо зупинити незаконну, на нашу думку, роздачу землі, зокрема і  біля озера Наварія, щоб таке не відбувалося. На сьогоднішній день там сфальсифіковано все, що можна», - вважає Роман Маслюк.

За його словами, по-перше, там повна невідповідність детального плану до генерального і це все робиться в обхід міської ради Пустомит та в обхід громади.

«Більше того, це все робиться під прикриттям, що нібито ця земля роздається учасникам бойових дій, які віддали своє здоров'я і дехто навіть загинув за те, щоб боронити нашу державу. Я не буду повторювати ті порушення та юридичні моменти», - зазначив активіст.

Учасники мирного мітингу також заявили, що надалі продовжуватимуть боротися, поки не отримають позитивний результат та поки не будуть покарані винні.

До пікетувальників вийшов голова Львівської ОДА Олег Синютка, який намагався пояснити ситуацію та пообіцяв, що в середу особисто поїде на місце, де знаходяться ці земельні ділянки.

«В середу зранку планую поїхати туди і подивитися своїми очима на це все. Адже потрібно зібрати тих людей, які дали право на розробку детального планування біля озера Наварія. А також подивитися відповідність між детальним та генеральним планом, послухати всіх людей, які писали заяви, щоби зрозуміти, чому вони саме писали заяви і хто вони такі», - сказав Олег Синютка.

Він також пообіцяв після того знову зустрітися із громадськими організаціями АТО. «До того часу, поки я їх не зберу, нічого підписувати не буду. Якщо хтось сфальсифікував якісь речі, він буде відповідати по закону», - запевнив голова Львівської ОДА.

Читайте також: «Наші Гроші. Львів»: бізнесмени під виглядом учасників АТО отримали безкоштовні земельні ділянки на Львівщині 

Нагадаємо, землю біля озера Наварія в Пустомитівському районі на Львівщині замість учасників Антитерористичної операції отримали інші люди. Скандал виник після того, як журналісти «Наші Гроші. Львів» опублікували списки із 83 претендентів на землю біля Наварії. Журналісти з’ясували, що щонайменше десятеро власників безкоштовних ділянок на березі Наварії ніколи не були учасниками АТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: