Усі комунальні геріатричні пансіонати Львівщини повинні надати детальний фінансовий звіт, – Гірняк

37325980_662214984117070_6647433214593859584_n

Керівники усіх комунальних геріатричних пансіонатів Львівської області повинні надати детальний фінансовий звіт щодо використання коштів. Адже за однакового фінансування умови перебування літній людей вкрай різняться.

Насамперед слід перевірити пенсійні внески, які сплачують мешканці за своє перебування у пансіонатах. Про це після робочої наради у Підбузькому геріатричному центрі  повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

«Ми ставимо питання, щоби наші пансіонати у Великих Мостах та Львові бодай трохи нагадувати Підбузький пансіонат, де літні люди по праву живуть у достойних умовах. На моє глибоке переконання, 70% залежить від керівника. Є багато запитань. Зокрема, чому за однакових фінансових умов у Підбужі ситуація одна, умови для людей  прекрасні, натомість, до прикладу, Львівський геріатричний і на трійку за десятибальною шкалою не тягне. Звичайно, там новий керівник, який працює лише півтора року, але хочеться бачити прогрес», – наголосив Володимир Гірняк.

Він також наголосив, що у Львівському пансіонаті проблемна ситуація є задавненою, і суто за рахунок сцецкоштів та благодійників її не вирішити. Необхідні фінансові надходження з обласного бюджету та державного. Проте слід розробити стратегію розвитку закладу та визначитись із пріоритетними цілями.

«Кожна установа має свою специфіку і потреби. Але є питання господарського, ефективного підходу до використання ресурсів. Так просто ані обласний бюджет, ані державна казна фінансувати комунальні заклади не може. Сьогоднішній обмін досвідом між керівниками геріатричних закладів дає їм можливість проаналізувати плюси та мінуси своєї роботи, перейняти ефективні ідеї. Ключове завдання – створити максимально комфортні умови для літніх людей», – зазначив Володимир Гірняк.

За словами заступника голови ЛОР, до кінця цього тижня усі керівники комунальних геріатричних пансіонатів повинні надати детальний фінансовий звіт щодо використання коштів спецфонду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: