Львів'янка, мама трьох дітей, про те, як представлятиме Україну на конкурсі Місіс Всесвіт (фото)

длорп

Якщо й бувають супер-жінки, які встигають все й усюди, то Уляна Оксенюк одна із них. От дивіться самі: мама трьох дітей, власниця популярного сімейного ресторану «Деліція», засновниця бренду вечірнього вбрання «Валері», біолог, юрист і за сумісництвом – переможниця конкурсу Місіс Україна!

Ми зустрілися в Уляниному ресторані Delizia: навколо бігає її синочок, в ресторані кипить робота, до Уляни раз у раз підходять радитися у справах колеги, вона у вирі справ: «У нас так завжди», – каже вона з посмішкою! За кавою ми говоримо про конкурс «Місіс Всесвіт», на якому Уляна вже у грудні представлятиме Україну. Вже незабаром на Філіппінах зберуться 84 учасниці з усіх куточків планети, щоб не просто продемонструвати свою вроду, а ще й донести світові свій – дуже важливий та глибокий – меседж. Тема цьогорічного конкурсу – розширення прав та можливостей жінки. Уляні, як юристці та діловій жінці, є що сказати на цю тему.

- Уляно, перш за все дозволь тебе привітати із перемогою у конкурсі! Ти отримала дуже почесний і заразом відповідальний титул – Місіс Україна 2018. Розкажи, будь ласка, з чого все починалося і як виникла ідея взяти участь у конкурсі?

Дякую щиро – для мене самої все це дуже неочікувано і я тільки починаю усвідомлювати, що відбулося і що буде далі! Починалося все доволі дивно: я не йшла на конкурс з думкою перемогти і завоювати корону. Спершу, коли мене запросили до участі у конкурсі, я навіть не повірила і подумала, що це жарт. Мене, як і всіх нас, зрештою, поглинула буденність – домашні справи, робота в ресторані, діти... Який там конкурс! Згодом мені зателефонували і запросили приїхати до Києва, щоб розпочати підготовку до конкурсу. Моя сім'я – чоловік та діти – буквально вмовили мене і я поїхала!

[dyvys_blockqoute text="Коли мене запросили до участі у конкурсі, я навіть не повірила і подумала, що це жарт" author=""]

- Усі найцікавіші пригоди так починаються – без попередження і часу на роздуми! Отже, ти приїхала до Києва і що було далі?

Далі закрутилась круговерть подій – тільки і встигай здивовано кліпати і все встигати! Темп був просто шалений. Я не могла собі дозволити переїхати до Києва на час підготовки – не хотіла відривати час від сім'ї, роботи та переривати грудне годування молодшого сина. Організатори пішли мені назустріч і дозволили увесь підготовчий процес – репетиції та тренування – виконувати за один день. Я приїздила до Києва щосуботи, за день все встигала і поверталася назад до Львова нічним поїздом.

- Та це справжній марафон! І скільки довелося працювати в такому ритмі? Понад те, такі події виснажливі не лише у фізичному плані, а ще й у моральному. Що було найскладнішим для тебе?

Підготовка тривала понад місяць. Найскладніше було організуватися, зібратися і продумати весь виступ. Я дуже хотіла не просто вийти на сцену і красиво пройтися, я хотіла, щоб у цьому був зміст. А ще – я хотіла гідно представити Львів! І, звичайно ж, не підвести моїх рідних, які дуже за мене вболівали!

– Власне, наскільки мені відомо, конкурс Місіс Україна та Місіс Всесвіт – це не просто конкурс краси, це передовсім потужна платформа, з якої лунають важливі соціальні меседжі. Яким було твоє послання світу? І чи ти вже знаєш, з яким мото вийдеш на сцену на Філіппінах?

Мій меседж дуже простий і водночас дуже для мене важливий – відповідальне батьківство. Я – мама трьох дітей і знаю на практиці, як це непросто – виховувати дітей, а не просто кормити-одягати їх. Я хотіла привернути увагу до проблеми сучасного виховання. Сучасні діти часто полишені самі на себе – батьки дають їм в руки ґаджети, «знешкоджують» їх, щоб мати спокій, щоб діти не докучали їм питаннями. Мені це дуже не подобається! Дітям потрібне живе спілкування і увага батьків, перш за все, а вже потім – модні телефони і планшети. Тому я хотіла донести, що сім'я – це про єдність, про підтримку, про турботу, про відповідальність. Виступ у фіналі ми підготували усією сім'єю: моя старша донька, Божена, намалювала картину, на фоні якої ми з хореографом Романом Кожаневським танцювали вальс. Ми також зняли відеоролик, в якому мої молодші сини були в образі янголяток і порхали в мене за спиною (посміхається).

[dyvys_blockqoute text="Я хотіла донести, що сім'я – це про єдність, про підтримку, про турботу, про відповідальність. Виступ у фіналі ми підготували усією сім'єю" author=""]

На конкурсі у Філіппінах я хочу продовжити цю тему, а також познайомити світ із українською жінкою. Розповісти, яка вона і чим живе!

- Це дуже глибоко і на часі, як на мене. Яка вона – насамперед для тебе – сучасна українська жінка? Якою ти її хочеш показати світові?

Це точно не глянцева картинка, яка заполонила увесь інстаграм і образ якої тиражують модні журнали. Для мене сучасна українська жінка – це про природність та простоту. Мені не зрозуміла сучасна мода – жити на показ у соцмережах, одягати маску і якоїсь такої штучності. Я це називаю люди без проблем – завжди веселі, завжди успішні, з ідеальною укладкою і готові до фотосесії для модного журналу хоч о 6 ранку! Але ж насправді ми не такі! Ми – прості жінки, в яких буває всяке, які працюють над собою, але не тонуть в егоїзмі. Для мене красива жінка – це цілісна мудра жінка, яка реалізовує себе. Мій чоловік вважає українських жінок найкращими у світі (посміхається). Тільки вони вміють виглядати органічно хоч на ринку, купуючи помідори, хоч на званому вечорі у вечірній сукні!

- До слова, ти маєш ще й особливий досвід – ти заміжня за італійцем і, що дуже нетипово, це він змінив свій уклад життя, покинув свою країну і переїхав до тебе у Львів. Який уклад у вашій, інтернаціональній, сім'ї?

Для нас шлюб – це перш за все партнерство. Це наш спільний проект, так би мовити, над яким ми обоє працюємо однаково. У нас нема розподілу обов'язків – я можу назвати свого чоловіка феміністом, так – нема такого, що це «не жіноча» чи «не чоловіча» справа: він може заколисати дитину, а я, як треба, забивати цвяхи. Я не хотіла переїздити до іншої країни, покидати немічних стареньких батьків і ще – не хотіла повністю залежати від чоловіка, тому він зробив крок назустріч мені і переїхав до мене. Думаю, це дуже красномовний вчинок, який говорить сам за себе.

- Повернімося до конкурсу Місіс Всесвіт: підготовка, мабуть, саме в розпалі. Наскільки я знаю, тобі потрібно підготувати 30 образів, які потім строго судитимуть журі конкурсу і на які дивитимуться мільйони телеглядачів по всьому світу. Як ти готуєшся до всього цього масштабного дійства?

О, так! Роботи дуже багато – і це стосується не лише зовнішності та підготовки суконь, які я, до речі, шию у своїй студії вечірнього вбрання. Я готуюся морально, підтягую англійську, формулюю свій меседж (я ніколи не користуюся заготовками, не люблю, коли читають заздалегідь заготовані доповіді, тому говоритиму щиро, від серця) і продумую свій цілісний образ. Хочу втримати баланс – залишитися собою і показати себе із найкращої боку!

В мене розписані візити до косметологів на пів року вперед (сміється): Мирослава Новосільська у Клініці Естетичної Медицини працює з моїм обличчям, а Ольга Карвацька у Karvatska Beauty&Wellness Center – з моїм тілом та волоссям. Після п'яти років грудного вигодовування і недоспаних ночей з дітьми в мене є там з чим працювати. Та я не готова робити із себе якусь іншу жінку: не хочу ні пластики, ні кардинальних змін – хочу лишитися собою, просто трохи свіжішою і без синців під очима від недосипання!

[dyvys_blockqoute text="Я не готова робити із себе якусь іншу жінку: не хочу ні пластики, ні кардинальних змін – хочу лишитися собою" author=""]

- І на завершення нашої розмови хочу запитати те, що мені не дає спокою від самого початку нашої бесіди: от уяви собі – ти виходиш на сцену і поруч з тобою ще 80 таких самих прекрасних жінок, які пів року готувалися до конкурсу. Всі чудові, яскраві, очей не відвести. Чим ти будеш відрізнятися?

Я – мрійниця. І вірю, що можна змінити світ на краще. Це мій шанс щось змінити і донести свій меседж про свідоме та відповідальне батьківство. Я не хочу просто помилуватися собою на сцені, для мене це щось більше і змістовніше!

– Я щиро бажаю тобі успіху і бути почутою! Вболіватиму за тебе!

Розмовляла Марта ГОСОВСЬКА

Фото надані Уляною Оксенюк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: