Як пройшов один з найбільших літніх фестивалів файних людей (фото)

37979125_657507894632988_346630064382672896_n
Фото: Герцюк Артур

Цього року фестиваль «Файне Місто», який відвідали більше 15 000 людей, презентувало абсолютно нову концепцію. Це в прямому сенсі Місто Вільних Людей з власної архітектурою, законами, органами місцевого управління та святами.

Хедлайнерами опен-ейру стали популярна фінська група Rasmus, зірки світової метал-сцени німецька рок-група Oomph і одна з найвідоміших рок-дів, фінська співачка Тар'я Турунен (Tarja Turunen).

«Ми прагнемо зробити цей фестиваль максимально доступним для людей різних суспільних груп і вікових категорій. Також наше бажання: допомогти гостям відчути себе максимально комфортно. Сподіваємося, що таке відношення переросте у звичку», – каже співорганізатор фестивалю Максим Черкашин.

Для поціновувачів екстремальних умов проживання на території фестивалю діяли платне та безкоштовне наметові містечка. На території платного можна було встановити свій власний намет, або ж взяти його в оренду безпосередньо на території фестивалю. До безкоштовних послуг тут входило: душі, туалети, умивальники, дрова, питна вода та пункт підзарядки.

Як звичайний мегаполіс, Файне місто було поділено на розважальні, торгові, ділові та спальні райони, які зв'язані вулицями.

Чайна Таун  

Одразу за головними воротами міста опиняєшся у Чайна Таун. Це маленький куточок Азії у Файному місті. Окрім східної стилістики і гостро-солодких страв, тут можна було послухати сучасну експериментальну музику на Light Stage, зустріти найстильніших людей міста та весело провести час у зоні Гейм Клуб та Розумні ігри.

Сентрал парк

Місцевий парк, у якому можна було відпочити, лежачи у гамаку серед дерев, слухаючи виступи поетів на літературній сцені в Амфітеатрі.

Центр

Район, у якому була розташована місцева Ратуша - серце Файного міста. П

облизу знаходилися інфоцентр та РАГС, де можна було зареєстуватися в якості громадянина Файного Міста. А також зареєструвати шлюб.

Промзона Файний біч та Старе місто

Це індустріальний район. Тут знаходилася Dark stage, де свої сети зіграли представники важкої сцени зі всього світу.

Спортивний майданчик, де проходили турніри з бамперполу та футболу - це все Файний біч. А далі - Старе місто. Саме тут була розташована Main Stage і відбувалися головні події міста.

Сайлент хілс

Спальний район для тих, кому не потрібні надмірності. Мешкання на території району безкоштовне.

Багато файних людей приїхали на фестиваль саме заради виконавців екстремальної важкої музики. Файне місто для цих людей було особливим, адже на Dark Stage виступали такі гурти, як Morphine Suffering, Ignea, Septa, ADEPT, DOPE, 1914, VADER, AHHA, Silvertown та інші.

У ненав'язливій атмосфері познайомитися з акустичними версіями виступів рок-брендів можна було на зеленій галявині фестивалю - Light Stage.

Тут танцювали під сінті-поп молодих та екстрамодних виконавців, насолоджувалися незалежною музикою українських і західних виконавців: Bloom Twins, TIK TU, Nights Out, SASHA BOOLE, Our Atlaantic, NAVIBAND тощо.

На тих, у кого день не закінчився після закриття головної сцени, чекала сцена електронної музики та яскравих клубних перфомансів від українських діджеїв.

І як же без Reggae Stage - храму фестивалю, де весь час панувала унікальна атмосфера, своя релігія - релігія музики, любові та добра. Досягнути омріяного блаженства Файним Людям допомогли кращі селектори вітчизняної реггі сцени, які дарували позитивний кач протягом усіх фестивальних ночей: WHATAFUNK, DES, DUBMASTA, DOUBLE D, DGAMAICA тощо.

Хто хотів почути цікаві історії мандрівників, отримати поради від досвідчених лекторів, або пройти тренінги, або ж почути наживо улюблених літераторів, той прямував до Амфітеатру. З собою лише треба було мати гарну компанію, каремат та каву. Дізнавалися про нове з куратором сцени Юрієм Матевощуком.

Окрім паспорта, який отримували громадяни Файного Міста, кожна людина мала дотримуватися і Конституції, у якій були прописані правила для Файних Людей. Дотепності організаторів можна лише позаздрити. Наприклад: «Файна людина має право на файний настрій. Файна людина має право на будь-який настрій! ФЛ має право доглядати за собою, а також і запускати себе, головне, щоб все це в кайф та з задоволенням».

Олександра БАГАЧ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: