В аеропорту «Львів» заявили, що сміттєзвалище біля злітної смуги становить небезпеку

DSC07992-e1530894591906
Літак злітає над сміттєзвалищем на вул. Північній (5 липня 2018 року) Фото: Дивись.info

Сміттєперевантажувальна станція «Північна», що знаходиться поблизу летовища становить велику проблему для безпеки руху літаків.

Про це повідомили у прес-службі аеропорту «Львів».

У понеділок, 30 липня, літак Boeing 737-900 (бортовий номер URPSL), що виконував рейс PS5265 Львів – Шарм-ель-Шейх URPSL злетів у східному напрямку Міжнародного аеропорту «Львів» (до вулиці Кульпарківської), де зіткнувся з птахом. Першими інцидент та дим з двигуна помітили працівники диспетчерської вежі аеропорту «Львів» й невідкладно повідомили про це пілотів літака.

Після цього працівники орнітологічної служби летовища розпочали розслідування випадку. Вони виїхали на місце події та виявили там залишки лелеки.

Окрім гніздування лелек неподалік території аеропорту, велику проблему для безпеки руху становить сміттєперевантажувальна станція «Північна» на захід від летовища.

Читайте також: Безпека польотів: чи вирішать у Львові проблему розташування сміттєзвалища під аеропортом 

То ж орнітологи аеропорту постійно працюють над відлякуванням птахів, з метою уникнення їхнього контакту з повітряними суднами. Системи та методи відлякування регулярно змінюються та вдосконалюються щоби уникнути ефекту звикання у птахів.
Обидві проблеми перебувають на постійному контролі робочої групи з числа фахівців аеропорту.

На основі актів обстеження, складених цим підрозділом, ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького» неодноразово зверталося з клопотаннями щодо усунення порушень безпосередньо до юридичних та фізичних осіб, що спричинили порушення, та у відповідні органи (ЛМР, ЛОДА, Держекоінспекцію та ін.). Також опрацьовано питання щодо придбання додаткового обладнання та підсилення штату працівників з авіаційної орнітології для ще більшого контролю над ситуацією, особливо під час пікової завантаженості аеропорту у період літньої навігації.

ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького» продовжуватиме реагувати на дану проблему у межах своєї компетенції, з метою дотримання нормативних вимог вітчизняного та міжнародного авіаційного законодавства з безпеки польотів повітряних суден та запобігання виникненню подібних ситуацій у майбутньому.

Ситуацію з цим інцидентом прокоментували також в авіакомпанії «МАУ»:

«У понеділок, 30 липня, літак Boeing 737-900, що виконував рейс PS5265 Львів – Шарм-ель-Шейх, при зльоті зіткнувся з птахом. Екіпаж, діючи за затвердженою процедурою, продовжив набір безпечної висоти, аналізуючи роботу двигунів. Для забезпечення безпеки пасажирів на борту командир повітряного судна прийняв рішення здійснити позапланову посадку в Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Після польоту у зоні очікування для зменшення кількості пального та досягнення допустимої посадкової ваги літак вдало приземлився в Києві.

Пасажири були доставлені в термінал, де співробітники наземних служб забезпечили їх харчуванням. Після цього, для виконання рейсу, авіакомпанія МАУ надала інший літак – Boeing 767-300ER, на якому всі туристи прилетіли в Шарм-ель-Шейх. Наземна перевірка повітряного судна Boeing 737-900 після посадки не виявила серйозних пошкоджень, які могли б вплинути на безпеку польоту».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: