Стало відомо, скільки українців уже скористалися електронною системою запису до лікаря

diagnostico-pc
Фото: ілюстративне

З початку впровадження електронної системи «Поліклініка без черг» з її допомогою здійснено понад 2 мільйони записів до лікаря. Кількість пацієнтів, які скористалися сервісом, перевищила 1 мільйон. Найактивніший сегмент користувачів – молоді батьки.

З початку впровадження електронної системи «Поліклініка без черг» з її допомогою здійснено понад 2 мільйони записів до лікаря. Кількість пацієнтів, які скористалися сервісом, перевищила 1 мільйон.

Найактивніший сегмент користувачів – молоді батьки.

Наразі система працює у 18 областях України. Підключено 114 медичних установ (459 амбулаторій). Сервіс використовують у своїй роботі 4060 лікарів.

Статистика, зібрана системою, показала, що перед початком навчального сезону завантаження українських лікарень в середньому зростає у 3 рази, але під час роботи системи формується рівномірний потік відвідувачів, і режим роботи лікарів не стає перевантаженим.

Система «Поліклініка без черг» впроваджується в рамках медичної реформи, відповідає вимогам МОЗ і інтегрована з eHealth. Першим у вересні 2016 року був підключений Київський Міський Дитячий Діагностичний Центр, який запустив сервіс в якості пілотного проекту.

Надалі, під час впровадження сервісу в інших містах, вони показали себе, як найбільш активні користувачі його онлайн-можливостей. Окрім того, аналітичний відділ розробників сервісу виявив, що громадянська активність цієї категорії населення нерідко сприяє підключенню системи в медустановах по всій Україні. Але старше покоління також поступово освоює функціонал системи і користується її можливостями.

Одна з ключових проблем медичних закладів України – сезонне збільшення завантаження перед навчальним сезоном.

«Зазвичай ми приймаємо в день приблизно 1000 пацієнтів-дітей. Наприкінці серпня ця цифра зростає до 3000. Внаслідок цього раніше перед навчальним роком черги до лікарів могли сягати до 70 осіб. У коридорах було не проштовхнутися. Наразі система дає можливість рівномірно розподіляти навантаження, і проблему вирішено. Окремо хочу сказати про пацієнтів, які, не маючи можливості з’явитись у зарезервований час, не скасовують свої записи. Таких приблизно 50%. Не скасовані записи не дають можливості іншим людям скористатися часом, який звільняється. Серед пацієнтів треба також формувати культуру відвідування лікарень. Хотілося б більш сумлінного ставлення», – розповів головний лікар Дитячої міської поліклініки №6 міста Одеси Сергій Горіщак.

Додамо, сервіс почав працювати з березня 2018 року.

Читайте також: Цього року в Дрогобичі запрацює електронна медицина

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: