У липні до портів Криму незаконно увійшли 19 російських суден

russkyj-tanker-2-966x530-966x530

Протягом липня до портів окупованого Криму заходили 19 вантажних суден-порушників, усі судна були під прапором Російської Федерації.

Про це повідомили у МінТОТ.

«Окрім того на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії, Керчі та Ялти, що використовуються для стоянки, зафіксовано 12 суден під прапорами Російської Федерації та 1 – під прапором Островів Кука. Загалом суднами здійснено 58 заходів до портів Севастополя та Керчі», - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, морські порти, розташовані на території АР Крим (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта) закриті розпорядженням Кабміну від 30 квітня 2014 та відповідно до наказу Мінінфраструктури від 16 червня 2014 р.

«Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та Севастополя є порушенням норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також порушенням законодавства України і тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, зокрема, кримінальну», - нагадали у МінТОТ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: