«Аве Львів» має до 31 серпня ліквідувати незаконне сміттєзвалище біля аеропорту  — ЛМР

DSC07992-e1530894591906-2
Фото: Дивись.info

10 серпня члени виконавчого комітету Львівської міськради проголосували за проект рішення, яким ліквідовують незаконне сміттєзвалище поблизу аеропорту «Львів».

 

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

До Львівської міської ради звернулося управління Служби безпеки України з вимогою вжити негайних заходів стосовно недопущення створення надзвичайних ситуацій на об’єкті транспортної інфраструктури. Це стосується аеропорту «Львів» і незаконного сміттєзвалища ТзОВ «Аве Львів» на вул. Північній, 1.

Керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич виступила з пропозицією розглянути проект рішення про уникнення надзвичайних ситуацій на об’єкті транспортної інфраструктури.

«Згідно з цим рішенням, ми визнаємо неможливим функціонування цього сміттєзвалища. Пропонуємо ЛКП «Муніципальна варта» встановити шлагбаум, тобто фізично унеможливити завіз сміття на цю територію. Також є рекомендація юридичного департаменту — звернутися із позовом до суду про звільнення самовільно захопленої земельної ділянки», — пояснила Гелена Пойнкевич.

За словами чиновниці, шлагбаум може бути встановлений тільки після того, як сміття з цієї території буде вивезене.

Відтак, члени виконкому постановили, що «Аве Львів» має до 31 серпня вивезти сміття, а 1 вересня «Муніципальна варта» встановить шлагбаум.

«Було багато випадків, коли літаки мали зіткнення з птахами. Такі станції треба розміщувати за межами об'єктів інфраструктури», — прокоментував ситуацію міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 30 липня під час вильоту зі Львова в двигун літака авіакомпанії МАУ, який виконував рейс PS 5265 Львів – Шарм-ель-Шейх (Єгипет), потрапив птах. Через це літак був вимушений здійснити посадку у міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Дивись.info детально розбирало ситуацію зі сміттєзвалищем і безпекою польотів у матеріалі «Чи вирішать у Львові проблему розташування сміттєзвалища під аеропортом».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: