Керівництво сміттєзвалища під львівським аеропортом обіцяє закрити і рекультивувати об'єкт (фото)

IMG_7955

Про це у коментарі журналістам Дивись.info повідомив директор компанії АВЕ Львів Олег Гайовишин.

Про це у коментарі журналістам Дивись.info повідомив директор компанії АВЕ Львів Олег Гайовишин.

Розташування сміттєзвалища у такій близькості до аеропорту (2,3 км від злітної смуги) заборонене Повітряним кодексом України та міжнародними нормами з безпеки польотів. Причина заборони полягає в тому, що об'єкти, де скупчені органічні відходи, приваблюють птахів, які потім можуть потрапити у двигуни літаків, що обслуговуються в аеропорті.

Наразі на території сміттєзвалища знаходиться близько тисячі тонн відходів, однак за два місяці з об'єкта прибрали близько 5 тисяч тонн сміття.

Зі сміттєзвалища на Північній активно вивозять відходи, фото: 9 серпня 2018 року

У компанії АВЕ Львів поки не називають дату, коли територію повністю очистять від сміття. «Терміни дуже невдячна справа, бо, направду, ми планували усе зачистити до 1 серпня і теоретичний розрахунок такий і був. Але виявилося, що сміття дуже злежане, довго залежане, і через зливи воно важке і, фактично, іде 1 м куб на тонну. Це дуже велика вага для відходів, – пояснив директор підприємства Олег Гайовишин. – Ми робимо усе можливе, стараємося, аби у якнайкоротші терміни завершити все. Не буду називати дати, але кожен день працюємо над цим. Ситуація змінилася радикально проти того ,якою вона була місяць тому, два. За два місяці ми, фактично, вивезли 5 тисяч тонн, це величезна кількість, але є залишки. Найгірше, що йде зачистка і ми дуже багато вже рекультивували, бо засипаємо ті місця, звідки вибрані відходи, піскосумішшю і воно набирає вже гарного вигляду. Але поки що об’єми є і над ними важко працювати».

Також директор АВЕ Львів Олег Гайовишин додав: «Я вернувся на посаду 3 липня і з того часу ми почали цю зачистку, це величезні об’єми вичистили. Думаю, що це не повториться ніколи, бо це добра наука усім, що так не можна запускати об’єкт. Тому будемо старатися втримати це у цивілізованому вигляді. Ми зараз самі шукаємо альтернативну ділянку, плануємо повністю зачистити і закрити цей об’єкт».

Згідно з публічним звітом Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, протягом 1 півріччя цього року в Україні зафіксували один випадок зіткнення літака із птахом, мова йде про львівський рейс. «Відповідно до статистики, накопиченої з 2013 по 1 півріччя 2018 року, вплив орнітологічної обстановки на БП в Україні має сезонний характер, та посилюється в літній період під час міграції великої кількості птахів на територію України», – йдеться у звіті. «За результатами аналізу, від 2013 року найбільш залежним від орнітологічного впливу виявився аеропорт Львів», – йдеться у звіті Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами. Детальніше читайте тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: