Гройсман доручив Мінкульту та Держкіно перевірити фільм про Стуса через Медведчука

53_main

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Міністерство культури і Державне агентство з питань кіно повинні перевірити, чи правдиво розказана історія про життя українського поета, радянського дисидента Василя Стуса в художній кінострічці «Стус», яка має вийти в прокат 28 лютого 2019 року.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Міністерство культури і Державне агентство з питань кіно повинні перевірити, чи правдиво розказана історія про життя українського поета, радянського дисидента Василя Стуса в художній кінострічці «Стус», яка має вийти в прокат 28 лютого 2019 року, передає Радіо Свобода.

«Про ситуацію зі зйомками фільму про Василя Стуса. Неприпустимо, коли будь-хто намагається впливати на українське кіно і підміняти історичну правду на вигідну будь-кому. Ми не повинні з цим миритись! Тому я доручаю керівництву Мінкульту та Держкіно в максимально стислі терміни зібрати авторів фільму та громадськість, аби розібратись і зробити все можливе, щоб в стрічці історія мого земляка – справжнього патріота і борця за волю України Василя Стуса була розказана чесно, правдиво, повністю і без перекручувань. Це – справа честі!» – написав Гройсман у Facebook.

Раніше стало відомо, що з фільму «Стус» режисери вирізали сцену фінального судового засідання над дисидентом, де його захищав Віктор Медведчук, нині відомий український політик.

За словами актора Геннадія Попенка, саме через це вирізали сцену суду – аби не показувати Віктора Медведчука в контексті справи Стуса. Він також заявив, що причиною зміни став дзвінок-попередження продюсерам із апарату Медведчука.

Продюсер стрічки Артем Денисов назвав «фейком» твердження про дзвінок від Медведчука та пояснив, що сцену вирізали лише через питання хронометражу фільму.

8 серпня прем’єр-міністр Володимир Гройсман опублікував у соцмережах ролик про нову кінострічку «Стус» і повідомив, що половина бюджету фільму – державні кошти.

Як розповів режисер-постановник картини Роман Бровко, прем’єра стрічки запланована на 28 лютого наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: