Аби все чути і відчувати. Як у Львові лікують ЛОР-патології (фото)

IMG_7885

Отоларинголог (більше відомий усім нам як ЛОР) — лікар, до якого рано чи пізно звертається кожен. Ускладнення після застуди, проблеми з голосом чи слухом, травми носа, горла чи вух — усе це веде у кабінет цього фахівця.

Статтю підготовлено за сприяння Медичного центру Medicover.

У Медичному центрі Medicover у Львові сьогодні лікують практично усі патології вуха-горла-носа. Допомагає у цьому сучасна апаратура, з використанням якої проводять швидкі та високоточні обстеження, а також виконують малоінвазивні операції.

Від 0 до 101 року

Із ЛОРом стикаються всі – від 0 і до глибокої старості. Немає такої людини, якій не була би потрібна допомога цього фахівця, переконаний лікар-отоларинголог, дитячий лікар-отоларинголог вищої категорії Медичного центру Medicover Володимир Горак.

«Діти дуже часто застуджуються, їх уражають вірусні інфекції. Крім того, у садочку, школі вони проходять період адаптації, що також впливає на здоров’я. Через це навантаження часто-густо дитина занедужує на ЛОР-хвороби», — каже фахівець.

Для дітей характерними є: запалення вушок, синусити (запалення приносових пазух), фарингіти (запалення слизової оболонки та лімфоїдної тканини глотки), збільшення аденоїдів й мигдаликів тощо. Приводять до отоларинголога дітей і після травм: упав з гойдалки і вже має розбитий ніс, порване вухо....

«Усе це лікується і оперується у разі необхідності. Якщо діти мають хронічні хвороби, ми практикуємо диспансеризацію — дзвонимо батькам, нагадуємо, що дітки мають обстежитися. Так роблять тільки у Медичному центрі Medicover», — наголошує Володимир Горак.

У дорослому віці найчастіше звертаються з отитами (запалення зовнішнього, середнього або внутрішнього вуха), гайморитом (запалення верхньощелепних придаткових пазух), фронтитом (ураження лобової пазухи) та ін.

У Medicover запевняють, що виліковують усе, що стосується гострих запальних процесів. І не останню роль у цьому грає апаратура. Унікальність клініки у тому, що після звернення людина може пройти всі види обстежень. Робиться це за допомогою малоінвазивної техніки — відеоендоскопії. Ендоскоп завтовшки 2,7 мм виводить зображення на екран, і лікар та пацієнт одразу бачать, у чому проблема.

Один лікар для всієї сім’ї

Більшість людей звикли до того, що дитячий та дорослий лікарі — це обов’язково дві різні людини. Однак у Medicover все інакше. Тут один фахівець може вести пацієнтів будь-якого віку. Це пов’язано з тим, що лікарі мають не тільки вищу категорію, а й дитячі сертифікати, які свідчать про їх кваліфікацію лікувати наймолодших пацієнтів. Це стосується і анестезіологів, і хірургів.

«Важливо те, що вся наша апаратура, все обладнання підходять і для обстеження дитини та не завдають їй болю», — зазначає Володимир Горак.

[dyvys_blockqoute text="Важливо, що вся наша апаратура, все обладнання підходять і для обстеження дитини та не завдають їй болю" author="Володимир Горак"]

Такий підхід допомагає лікарю краще пізнати пацієнта та виявити усі сімейні ЛОР-захворювання.

Малоінвазивна хірургія в оториноларингології

Медичний центр Medicover пропонує всі види оперативних втручань. Клініка спеціалізується на малоінвазивній хірургії. Це можуть бути: видалення доброякісних утворень, реконструктивні та пластичні операції, слуховідновлювальні, також тут повертають голос, реконструюють цілісність лицевого скелета. Доволі часто до Medicover звертаються молоді дівчата, які хочуть зробити пластику вушних раковин або змінити форму носа. Дітям же найчастіше роблять операції з приводу збільшення аденоїдів та мигдаликів, котрі заважають дихати.

«Унікальність нашої клініки у тому, що за допомогою високоточної апаратури і мінімальних доступів до органів, перебування пацієнта у медзакладі становить від 3 годин (при повному обстеженні) до, максимум, доби, якщо необхідно провести оперативне втручання», — зазначає отоларинголог.

За допомогою відеотехніки, лазера та спеціальних мікроінструментів при мінімальних розтинах лікар може досягти бажаного результату і не нанести шкоди організму. До прикладу, лазерний ніж, що є не у кожній львівській лікарні, не тільки дає можливість зробити обережний розтин, він ще й зупиняє кровотечу та мінімізує некроз тканин. Шейвер — мікромоторчик зі спеціальним лезом на наконечнику — забирає зайву тканину дуже ощадно.

Читайте також: Хірургія, що за день ставить на ноги: як у Львові роблять операції на суглобах (фото)

«Всі маніпуляції ми робимо згідно з європейськими стандартами», — наголошує спеціаліст Medicover.

Окрему увагу під час операцій фахівці Медичного центру приділяють анестезії. Під час складних втручань пацієнта необхідно знечулити. Однак завдяки спеціалізованому наркозу вже через 10 хвилин після операції хворий приходить до тями. Володимир Горак запевняє: місцеві анестезіологи використовують тільки ефективні і малошкідливі препарати, вплив яких на організм є мінімальним.

А завдяки тому, що у Medicover працюють за мультикомплексним підходом, разом із ЛОРом при необхідності, до роботи залучають пластичного, щелепно-лицьового хірурга, нейрохірурга та інших. І всі проблеми пацієнта вирішуються за один наркоз.

«Якщо потрібно, ми зв’язуємося зі спеціалістами інших клінік, у тому числі, Європи — маємо відеозв’язок із ними», — додає Володимир Горак.

[dyvys_blockqoute text="Якщо потрібно, ми зв’язуємося зі спеціалістами інших клінік, у тому числі, Європи" author="Володимир Горак"]

Однією з особливостей Медичного центру Medicover є також повне медикаментозне забезпечення. Якою би не була операція чи огляд — пацієнту не потрібно бігти в аптеку і докуповувати ліки, усе йому надають.

Відтак, констатує фахівець, нововведення, які представлені у Європі, є і у Медичному центрі Medicover у Львові. Хоча ще 10 років тому не робили оперативних втручань такими металоконструкціям. Тоді була неможлива лазерна хірургія у дітей стосовно мигдаликів та аденоїдів, не проводили ендоскопічні операції з видалення кіст, поліпів, операцій на гортані з видалення доброякісних пухлин. Також були недоступні слуховідновлювальні операції людям після травм.

Профілактика отоларингічних захворювань

Аби уникнути патологій, пов’язаних із вухом, горлом чи носом, потрібно дотримуватися здорового способу життя, не переохолоджуватися і вчасно звертатися до лікаря, якщо відчуваєте погіршення стану або певний дискомфорт. Однак Володимир Горак пояснює, що далеко не після кожного пчиху чи кашлю варто одразу йти до ЛОРа. Спочатку потрібно звернутися до сімейного лікаря, а він вже скерує до потрібного фахівця.

 

Лікар-отоларинголог каже, що застуда до одного дня точно не варта того, аби одразу бігти до вузькопрофільного спеціаліста. Однак якщо ви маєте нестерпний біль у горлі, кровотечу з носа чи виділення гною — це очевидний сигнал. Але в жодному разі не потрібно вдаватися до самолікування, адже це може призвести до втрати слуху, нюху чи до інших наслідків.

Також Володимир Горак поділився трьома рекомендаціями, на які варто звертати увагу усім:

  1. Щойно дитина народилась, потрібно її показати ЛОР-лікарю, щоби дізнатися, чи немає вад розвитку: чи нормальна прохідність носових ходів, наприклад, чи дитина реагує на звуки тощо. Після цього обов’язково слідкувати за нюхом, смаком, за тим, чи дитина часто не хворіє на застуди, ангіни та інші запальні процеси.
  2. Перед тим як ставити зубні імпланти, особливо на верхні щелепи, обов’язково потрібно звернутися до ЛОРа, щоби він подивився, чи немає запальних процесів. Адже якщо стоматолог проведе операцію без усіх даних, можуть з’явитися нагноєння, одонтогенний гайморит (запальний процес у слизовій оболонці пазухи верхньої щелепи, який виникає внаслідок осередка інфекції в ротовій порожнині).
  3. Після травм варто одразу показатися ЛОРу, адже може бути не тільки візуально видима травма, як, наприклад, поламаний ніс, а й черепно-мозкова.

«Як би там не було, проходити огляд раз на півроку в отоларинголога мають усі без виключення. Просто потрібно взяти собі це за звичку. Усі ж ходять до стоматолога? А жінки до гінеколога? Так і тут. За своїм організмом потрібно слідкувати», — каже Володимир Горак.

Статтю підготовлено за сприяння Медичного центру Medicover.


 

Medicover – це міжнародна мережа медичних закладів, заснована у 1995 році. Сьогодні вона представлена великою кількістю власних амбулаторних клінік, лікарень, лабораторій, аптек та репродуктивних центрів у 16 країнах світу: Польщі, Німеччині, Румунії, Угорщині, Естонії, Британії, Швеції, Болгарії, Молдові, Сербії, Туреччині, Росії, Білорусі, Грузії, Індії та Україні.

З 2014 року бренд Medicover працює в Україні. До його локальної мережі входять:

Запис на прийом:
0-800-305-911
medicover.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: