Львівщина отримала ще 36 шкільних автобусів (фото)

unnamed (14)

Передавати автобуси приїхала Міністерка освіти та науки України Лілія Гриневич.

Як розповіла міністерка, на Львівщині створено 50 опорних шкіл, тож автобуси необхідні для того, аби діти могли комфортно добиратися на навчання й мати рівні умови для освіти незалежно від того, де вони народилися.

«Ці автобуси мають принести дітям якіснішу освіту. І сьогодні у Львівській області створюються, зокрема, опорні школи, - сказала Гриневич. -  Діти старшої школи повинні здобувати освіту в хороших кабінетах, з кваліфікованими вчителями й мати рівні можливості незалежно від того, де вони народилися. Є цікава тенденція, що коли ми подивилися на результати ЗНО, то діти з сільської місцевості саме у Львівській області показують найкращі результати серед інших областей. Це говорить про те, що тут дбають про освіту».

За словами Лілії Гриневич, уряд цьогоріч на програму «Шкільні автобуси» виділив лише частину грошей, а більшість суми була виділена місцевими бюджетами.

Олег Синютка, голова ЛОДА, нагадав, як 2014 року шкільні автобуси з регіону відправляли воїнів на Донбас. «Але ніхто не сказав "ні" і ніхто не відмовив, - розповів Синютка. - Я на 99% був впевнений, що ці автобуси не повернуться, тому що "гради", "смерчі" і велика армада окупантів були проти нас. Але велика нація згрупувалася і нині ми через 4 роки говоримо про зовсім інші речі. Третій рік поспіль крок за кроком збільшується заробітна плата, матеріально-технічне забезпечення в галузі освіти. Давайте чесно скажемо, що так за 27 років незалежної України ще не було».

«Дуже важливо, аби ці автобуси були поштовхом до того, що дуже важко йде, що дуже важко дається. Автобуси допоможуть нам зрушити питання, пов'язане із наповненням змісту опорних шкіл, - заявив голова ЛОР Олександр Ганущин. - Зі сторони обласної ради підтримка є і ми самі показуємо, як це треба робити, у нас теж непрості рішення. Я би дуже хотів, аби на цій площі ми так само вручали таку ж кількість "швидких" і такий час прийде».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: