Цього року ми друкуємо в 2,5 рази більше підручників, ніж зазвичай, - Лілія Гриневич (фото)

unnamed (7)

Про це міністерка розповіла на брифінгу у Львові під час презентації 36 шкільних автобусів для області.

«Є різні ситуації з підручниками, тому що у нас коливається кількість дитячого населення у різних районах і областях, тому інколи це треба коригувати, - розповіла Гриневич. - Цього року ми друкуємо три лінійки підручників, бо раніше друкували лише дві лінійки підручників, а цього року друкується перший, п’ятий та десятий клас. І скажу відверто, що це є проблемою для поліграфічних потужностей України. Тому що ми друкуємо цього року практично в 2,5 рази більше підручників, ніж зазвичай. І кількість дітей у перший класах у нас також виросла».

Вона додала, що частину підручників школи отримуватимуть ще протягом вересня і жовтня: «Підручники обов’язково будуть, єдине, що частина з них може доставлятися ще у вересні і жовтні, особливо це стосується десятих класів. Але ми вперше виставляємо абсолютно всі підручники у PDF на сайті, де їх можна скачати на будь-який пристрій. І для десятикласників це не є проблема, допоки комплекти будуть надходити до шкіл», - розповіла Лілія Гриневич.

Нагадаємо, сьогодні Львівщина отримала 36 нових шкільних автобусів за програмою співфінансування між держбюджетом та місцевим бюджетом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: