Омбудсмен РФ відмовилася обговорити в Мінську обмін російських громадян

=3534

Російська сторона і омбудсмен РФ Тетяна Москалькова відкинули ініціативу обговорити в Мінську передачу Росії 36 російських громадян в обмін на українських політв'язнів.

Про це заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко за підсумками переговорів 21 серпня, передає УП.

«Росії її громадяни просто не потрібні... Ми ж все одно не складаємо руки! Я офіційно поінформувала представників РФ і ОБСЄ, що 22 росіянина, засуджених за підготовки терактів, диверсії, шпигунство, участь в незаконних озброєних формуваннях і військових діях, написали звернення до президента Путіна з проханням перемістити їх в РФ в обмін на українців у російських тюрмах», – пише Геращенко.

За її словами, українська сторона, на відміну від РФ, готова перемістити їх у найкоротші терміни- але в обмін на українських політв’язнів РФ.

«Ці звернення вже направлені дипломатичними каналами на МЗС РФ, я , в свою чергу, продублювала їх на гуманітарну підгрупу і ТКГ. РФ прийдеться відповісти на запитання, чи забираються вони потурбуватися про долі своїх громадян», – зазначила Геращенко.

Вона нагадала представникам ОБСЄ та росіянам , що Олег Сенцов 100-й день голодує.

«Досі до нього, як і до інших бранців Кремля в РФ і на окупованих територіях, не допущені представники МКЧХ , ОБСЄ. Тому, обговорюючи ініціювану ОБСЄ резолюцію про недопущення тортур, ще раз акцентувала вимогу: в резолюції має бути чітка норма про допуск МКЧХ до тюрем на окупованих територіях і до політв‘язнів в тюрмах Кремля», – заявляє Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: