Укроборонпром звільнив директора Львівського бронетанкового заводу

24F89ED8-AD1C-4426-9423-1FAA910FB420_w1023_r1_s
Фото: Радіо Свобода

Романа Тимківа звільнили з посади директора державного підприємства «Львівський бронетанковий завод».

Відповідний наказ 28 серпня підписав генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін, інформує офіційний сайт відомства.

Зазначається, що Тимків допустив неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки.

У зв‘язку з цим, «Львівський бронетанковий завод» рішенням суду зобов’язано сплатити на користь замовника штрафні санкції.

Згідно з умовами контракту, укладеного з Тимківим як керівником підприємства, він відповідає за якісне виконання замовлень, недотримання цього є підставою для дострокового розірвання трудових відносин.

Нагадаємо, учора закінчився термін відсторонення від посади Романа Тимківа – директора Львівського бронетанкового заводу. Сьогодні працівники вирішили не пускати керівника на підприємство.

Романа Тимківа призначили в.о. директора ДП «Львівський бронетанковий завод» 5 серпня 2015 року, а вже у вересні того ж року він став директором за результатами кадрового конкурсу.

Кримінальне провадження до Єдиного реєстру судових рішень було внесене 18 квітня 2016 року. За даними НАБУ, суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше були у використанні.

Крім того, двигуни вже були колись продані –  у 2008-2009 роках вони були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони. А випуск цієї моделі двигунів було припинено ще з 1990-их років.

Суму завданих державі збитків оцінили у 28,5 мільйона гривень.

Романа Тимківа затримали 14 липня 2017 року. Саме цього дня на підприємство прибув президент Петро Порошенко. Крім Тимківа, по справі проходить ще четверо осіб, зокрема з Міністерства оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: