Перевантажувальну станцію сміття під аеропортом обіцяють ліквідувати до вересня

DSC08428

На вул. Північній зараз здійснюється лише поточне перевантаження сміття в межах добової норми. Про це повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ ЛОДА Назарій Романчук, передає кореспондент Дивись.info.

На вул. Північній зараз здійснюється лише поточне перевантаження сміття в межах добової норми.

Про це повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ ЛОДА Назарій Романчук, передає кореспондент Дивись.info.

«Сьогодні є вже практично очищений майданчик, його засипали ґрунтом і піском, тут проведена дезінфекція. Зараз тут здійснюється лише поточне перевантаження, тобто завозять те сміття, яке зібрали за день. Тут, на станції, його перевантажують у великогабаритний транспорт та вивозять.

Попереднє керівництво «Аве Львів», на жаль, допустило до того, що на цій станції ми мали перенакопичення. На сьогодні вже є новий керівник, який активно взявся очищувати перевантажувальну станцію», – розповів Назарій Романчук.

За його словами, зараз територія не становить небезпеки для польотів і для навколишнього середовища. Зокрема, на території перевантажувальної станції встановили систему «Коршун», яка діє в аеропортах для відлякування птахів.

Водночас Назарій Романчук зауважив, що станцію на вул. Північній очистять до 1 вересня, а перевізник «Аве Львів» переїде звідси орієнтовно через тиждень. Місце, куди може переїхати перевантажувальна станція, у ЛОДА наразі тримають у таємниці.

«Зараз ми працюємо над вибором ділянки, їх є кілька. Цю перевантажувальну станцію на вул. Північній закриють до 1 вересня, а протягом тижня «Аве Львів» остаточно переїде. Після цього на цій ділянці ще раз проведуть комплексну дезінфекцію. Але позиція міста мені не подобається. Коли ці ділянки давалися і на Городоцькій, 280 і тут ніхто не думав про небезпеку, що це не відповідає повітряному кодексу, екологічним вимогам і кричати що ми прийняли рішення і забороняємо, це неправильно. І я б хотів, щоб місто менше говорило, а долучалося до пошуку таких ділянок», – пояснив Назарій Романчук.

Читайте також: Поряд зі злітною смугою львівського аеропорту досі лежить близько 1000 тонн сміття (фото)

За словами директор ТОВ «АВЕ Львів» Олега Гайовишина, розчищати станцію на вул. Північній розпочали на початку червня. Для того, аби вивезти звідти майже 10 тисяч тонн накопиченого сміття, знадобилось два з половиною місяці та кілька мільйонів гривень.

«Найактивнішою фазою вивозу був початок серпня, коли щодня вивозили по 200-300 тонн сміття. Звичайно, якби ми могли відразу вивозити сміття на полігони, то ми би його не завозили сюди, бо це – додаткові витрати. 60-70% наших відходів ми вивозимо на відстань 500-600 км. Звичайним сміттєвозом вивезти відходи на ті полігони є нереально, а локальних полігонів ми маємо обмежену кількість.

[dyvys_blockqoute text="60-70% наших відходів ми вивозимо на відстань 500-600 км" author="Директор АВЕ Львів"]

Ми вимушені мати запасний варіант, де можемо склали зібране сміття, аби потім його вивезти.Сумно, що так категорично ставиться міська влада до того, хто в 2016 році підставив плече, тоді ми врятували центр Львова від колапсу. Мало хто знає, але у нас було блокування у Кіровоградській області, коли машини стояли не розвантажені до 10 діб. Це жахлива ситуація, ми зверталися на різні рівні, і все-таки потім сміття вдалося вивантажити», – розповів Олег Гайовишин.

За його словами компанія витратила на впорядкування майданчика кілька мільйонів гривень. «Тут зараз лежить порядка тисячі тон піску, і ще потрібно  буде завозити, це також десь чверть мільйона. Суми які потрібні для наведення тут порядку величезні», - розповів Олег Гайовиишин.

Нагадаємо, ЛМР зобов’язала «АВЕ Львів» вивезти з вул. Північної все сміття до 31 серпня. А з 1 вересня Муніципальна варта має встановити на станції шлагбаум, щоб унеможливити завезення туди відходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: