У Винниках відновили садочок, який не працював 17 років (фото)

IMG_0376

Вже із понеділка у Виннниках запрацює дитячий садочок, де функціонуватиме 12 груп для дітей. 

Сьогодні, 30 серпня, міські чиновники оглянули садочок та пообіцяли, що з 3 вересня близько 400 дітей зможуть піти у новий садочок №156, що у Винниках, передає кореспондент Дивись.info.

Як розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, дана будівля була збудована ще у 1984 році. «До 2002 року тут працював садочок. Пізніше, у зв’язку із тим, що необхідність перебування дітей тут зникла, залишився лише один садочок, який працював поруч», - сказала чиновниця.

За її словами, лише у 2015 році Винниківська міська рада прийняла на баланс дане приміщення і вже із 2016 року тут розпочалися процеси, для того, щоби відновити дану дошкільну установу.

«Була виготовлена проектно-кошторисна документація, ремонтні роботи розпочали минулого року і на даний час ми маємо відремонтований садочок на 12 груп», - зазначила Зоряна Довганик.

Також вона розповіла, що тут функціонуватиме 4 різновікових групи: 3 групи раннього віку, 3 - молодшого, 3 середнього та 3 - старшого.

«На даний час ми забезпечили дошкільною освітою усіх діток, які були зареєстровані у черзі. Залишились тільки ті дітки, яких реєстрували у садочок наприкінці 2017 року і у 2018 році», - пояснила пані Зоряна.

Вартість даного проекту становить близько 40 млн гривень.

Завідувачка садочку №156 Галина Поцило відзначила якість відновленого корпусу.

«Це новий корпус. Там прозорі світлі групи, нові гарні меблі, завезені іграшки та обладнання. Крім того, дітки будуть мати музичний та спортивний зали», - поділилася враженнями завідувачка.

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий відзначив, що садочок, який не працював 17 років, вже із вересня буде чути дитячий сміх.

«Мені приємно, що діти, які живуть у Винниках, фактично можуть вільно йти в садочок і ми виходимо на нульову чергу в садках по Винниках. Така сама задача в нас стоїть і по місту Львову, адже ми повинні на 2020 рік мати нуль черги для дітей в садочок», - зауважив Садовий.

Крім того, він додав, що великим плюсом є також те, що близько 100 людей отримають роботу в цьому садочку.

Читайте також: Як у Львові вдосконалять набір у дитячі садочки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: