5 найочікуваніших книг цьогорічного Форуму видавців

IMG_2304

Вже скоро стартує найбажаніше свято для всіх книголюбів.  Менше ніж за місяць, 19-23 вересня, у Львові зберуться близько 250 видавництв і книготорговельних організацій, понад 1500 авторів, інтелектуалів, художників та культурних діячів з України та інших країн світу.

Вже скоро стартує найбажаніше свято для всіх книголюбів.  Менше ніж за місяць, 19-23 вересня, у Львові зберуться близько 250 видавництв і книготорговельних організацій, понад 1500 авторів, інтелектуалів, художників та культурних діячів з України та інших країн світу.

ІА Дивись.info підготувала добірку з книг, які цьогоріч представлять на книжковому Форумі, які, на нашу думку, точно зацікавлять навіть байдужих до читання людей.

«Найдорожча мамусю!»

20 вересня о 13:00 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких відбудеться презентація листування Блаженнішого Любомира Гузара з матір'ю - книжка «Найдорожча мамусю!».

Саме листування о. Любомира Гузара з матір’ю Ростиславою, сестрою Мартою та її чоловіком Зеноном охоплює тривалий період 1975-1976 і 1985-1992 років, на який припало багато доленосних подій у житті українського народу й Греко-Католицької Церкви.

Листування не тільки показує, як сприймав і оцінював о. Гузар ці історичні події та їх учасників, а й насамперед розкриває його внутрішній світ як людини й церковного діяча, являє читачеві глибоко зворушливі стосунки сина й матері.

Ілюстроване численними фотографіями з приватних архівів, це видання покликане стати даниною пошани Блаженнішому Любомирові Гузару в річницю його смерті.

«Життя без краю»

19 вересня о 13:00 в конференц-залі Палацу Мистецтв відбудеться презентація українського перекладу нового роману Фредеріка Беґбеде «Життя без краю» за участі автора та автограф-сесія.

Зазначимо, що Фредерік Беґбеде - культовий французький прозаїк, який відвідає цьогорічний Форум у Львові, також відіграє DJ-сет на вечірці 18 вересня, яка розпочнеться о 21:00 на вул. Старознесенській, 24-26 (FestRepublic).

 

 

 

 

«Спостерігаючи за англійцями»

Під час форуму відбудеться презентація українського перекладу світового бестселера британської антропології, письменниці Кейт Фокс - «Спостерігаючи за англійцями» (переклала книгу Марта Госовська, ВСЛ).

Тепер читачам доступний український переклад ґрунтовної і дотепної книжки про звички англійців, їхні примхи, виверти та дивацтва.

«Вівсянка, сер», твідовий костюм, чай рівно о п’ятій, вишукані манери, аристократизм, снобізм, незворушність, гіперпунктуальність. Які ж насправді англійці?

Відома дослідниця Кейт Фокс створила дивовижно точний і напрочуд дотепний портрет англійського суспільства. Вона дослідила англійський національний характер під антропологічним мікроскопом і показала читачам дивну та чарівну культуру, що керується цілими кодексами негласних норм та поведінкових кодів.

Правила розмов про погоду чи секс, споживання їжі чи флірт, чим відрізняється «іронічний садовий гном» від звичайного, закони облаштування оселі, видимі та невидимі класові індикатори, особливості славнозвісного англійського гумору — усе це та багато іншого про звички англійців, їхні примхи, виверти та дивацтва у ґрунтовній та веселій книжці Кейт Фокс.

«Антена»

22 вересня о 15:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться презентація нової збірки віршів про війну Сергія Жадана - «Антена».

«Антена» – 80 нових віршів, написаних автором упродовж останніх двох років.

«Невідомо, на чому тримається чутливість «Антени», але це 80 спроб упіймати коливання повітря, вловити перетікання в просторі невидимих радіохвиль, відчути на дотик час, у якому ми живемо, яким ми дихаємо, який ми проговорюємо. Час, кожен доторк до якого лишає опік. Час, у якому приватні щоденникові записи можуть виявитися воєнною хронікою, а біблійні історії – ранковими новинами», - йдеться в описі книги.

«Усі мої жінки»

22 вересня о 15:00 у Львівському драматичному театрі ім. Лесі Українки відбудеться презентація книги відомого польського письменника Януша-Леона Вишневськиого «Усі мої жінки».

Януш-Леон Вишневський розкаже про те, що його надихнуло на створення нової книжки і чи вона хоч трохи автобіографічна, а перекладачка Наталка Сняданко поділиться перекладацьким досвідом роботи над нею.

Читайте також: Дискусії, презентації та тонни книг: топ-5 подій Форуму видавців у Львові

З повною програмою та подіями, які відбуватимуться в рамках 25 Форуму видавців, ви можете ознайомитися на офіційному сайті за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: