Дискусії, презентації та тонни книг: топ-5 подій Форуму видавців у Львові

Вже менше, ніж за місяць у Львові стартує найочікуваніша подія осені - 25 Book Forum.

Літературні читання, автограф-сесії відомих письменників, презентації книг та збірок, майстер-класи та дискусії... на цьому список не закінчується.

Отож, 19-23 вересня у Львові зберуться близько 250 видавництв і книготорговельних організацій, понад 1500 авторів, інтелектуалів, художників та культурних діячів з України та інших країн світу.

Почесними гостями цьогорічного Book Fofum будуть американські письменниці Марсі Шор і Енн Еплбом, французький письменник Фредерік Бегбеде, британський нейрохірург і письменник Генрі Марш та його дружина, антрополог Кейт Фокс.

Редакція ІА Дивись.info на власний смак підібрала суб'єктивний Топ-5 подій, якими тішитиме своїх відвідувачів цьогорічний книжковий форум.

Урочисте відкриття 25 Національного Book Forum

19 вересня у Львівській національній опері о 18:00 відбудеться урочисте відкриття Форуму видавців. За інформацією організаторів, у програмі: привітальні промови, вручення нагород, відзнак, подяк і концерт.

Крім того, близько 1000 запрошених ВІП-гостей, видавців, авторів, дипломатів, журналістів.

Читайте також: 25-й Форум видавців у Львові відкриє Порошенко

Відзначається, що у відкритті Форуму візьмуть участь Президент України, Голова Верховної ради, Прем’єр-міністр, Міністр культури, Міністр освіти, голова ЛОДА, голова ЛМР та інші офіційні особи.

Церемонія вручення премії «Найкраща книга Форуму»

20 вересня у Львівській обласній філармонії відбудеться церемонія вручення «Найкраща книга Форуму». Подія стартує о 18:00 і триватиме до 21:00.

Як зазначають організатори, 600 запрошених видавців, авторів, журналістів, 500 книжок, 100 видавництв та 25 переможців. Все це дійство завершиться концертом.

фото: bookforum.ua

Найкраща книга Форуму видавців — щорічний всеукраїнський книжковий конкурс, що традиційно проводиться в межах «Форуму видавців у Львові». Існує він з 1995 р. Щороку видавництва, які номінуються на премію «Найкраща книга», надсилають на конкурс нові видання. За день до офіційного відкриття Форуму видавців призначається засідання експертного журі, яке оцінює номінантів. Церемонія відзначення переможців і урочисте вручення премії відбувається у перший день Книжкового ярмарку.

PLAYBOY&BEGBEDER PARTY

Спеціальним гостем 25-го Форуму Видавців у Львові стане культовий французький прозаїк Фредерик Беґбеде. Його, як і в 2016 році, знову запросили організатори Форуму.

Зірковий автор презентує у Львові свою нову книгу, а також відіграє DJ-сет на вечірці 18 вересня, яка розпочнеться о 21:00 на вул. Старознесенській, 24-26 (Fest Republic). Триватиме вечірка до 03:00.

Наразі інформації щодо квитків немає. Деталі організатори обіцяють повідомити згодом.

Генрі Марш & Кейт Фокс. Перехресне інтерв'ю: ПИСЬМЕННИК НЕПИСЬМЕННИК

23 вересня у кінопалаці «Копернік» о 15:00 стартує дискусія, публічне інтерв'ю за участю подружжя Кейт Фокс і Генрі Марша.

фото: Alamy, Sarah Marsh

Читачі матимуть нагоду поспілкуватися з двома видатними особистостями у своїх професіях – британським нейрохірургом Генрі Маршем і британською антропологинею та дослідницею Кейт Фокс, яка вперше в рамках Форуму видавців презентує свою книжку «Спостерігаючи за англійцями» (переклала книгу Марта Госовська, ВСЛ).

Зокрема, на зустрічі можна буде дізнатися про те, як успішним НЕписьменникам доводилося пробувати себе у новій сфері, що для них означає письменницьке життя, що спільного між «рідною» професією і літературним досвідом, а що кардинально іншого.

Читайте також: Подружжя Кейт Фокс і Генрі Марш завітають до Львова на Форум Видавців

Публічна дискусія про старт Нової української школи з міністром освіти і науки Лілією Гриневич

Не оминуть у рамках Форуму освітніх, суспільно-важливих тем. У п'ятницю, 21 вересня, о 16:30 в конференц-залі Палацу Мистецтв стартує публічна дискусія про старт Нової української школи із міністром освіти і науки України Лілією Гриневич.

Організатором події є Міністерство освіти і науки України.

Читайте також: «Нова українська школа»: як готується Львівщина

З повною програмою та подіями, які відбуватимуться в рамках 25 Форуму видавців, ви можете ознайомитися на офіційному сайті за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: