АВЕ Львів проситиме міську раду продовжити перевантажувати сміття на Північній

IMG_7924

Про це у коментарі журналістам Дивись.info повідомив директор підприємства Олег Гайовишин.

Сьогодні відповідне звернення планують розглянути на позачерговому засіданні виконавчого комітету ЛМР.

«Ми просимо продовжити нам перевантаження сміття на вулиці Північній, тому що поки що не вдається переїхати на нову ділянку, бо є спротив громади, - розповів пан Гайовишин. – Тому ми просимо, аби із дотриманням усіх норм, які можливі по екологічності, по застереженнях щодо перельоту птахів, аби ми продовжили перевантаження на Північній».

За його словами, якщо виконком не підтримає перевізника, це загрожуватиме Львову новим сміттєвим колапсом. «Вчора один день зупинки показав, що ми можемо мати колапс, - додав Гайовишин. – Ми просимо хоча би десять днів на Північній. Якщо міська рада не погодиться, то припинення перезавантаження сміття одразу ускладнює вивіз зі Львова, і тому дуже скоро ми побачимо на вулицях сміття, на жаль. Це конвеєр і день затримки одразу буде помітним, це миттєво видно».

За словами директора АВЕ Львів, щоденно компанія вивозить з міста 140-160 тонн сміття.

Нагадаємо, з 1 вересня перевантажувальна станція сміття, що знаходилася у небезпечній близькості до злітної смуги аеропорту, була повністю очищена, на території встановили шлагбаум, аби попередити заїзд нових вантажівок зі сміттям. Компанія понад місяць прибирала сміття, яке накопичилося на цьому полігоні та рекультивувала ділянку. Ще у серпні Олег Гайовишин говорив про підготовку альтернативної ділянки, але адреси не вказував, аби не наштовхнутися на спротив місцевих мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: