Виконком дозволив перевантажувати сміття під львівським аеропортом ще 10 днів

IMG_7926-696x464

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info з засідання виконавчого комітету ЛМР.

Перевізник сміття, АВЕ Львів, звернувся до міської ради із проханням надати можливість перевантажувати сміття на вул. Північній (у 2,3 км від злітної смуги аеропорту) ще на 10 днів. Виконком підтримав звернення одноголосно.

Як пояснював директор підприємства Олег Гайовишин, інакше на місто очікував би сміттєвий колапс, адже почати роботи на новій перевантажувальній станції АВЕ Львів не може через спротив мешканців. «Ми просимо, аби із дотриманням усіх норм, які можливі по екологічності, по застереженнях щодо перельоту птахів, аби ми продовжили перевантаження на Північній. Вчора один день зупинки показав, що ми можемо мати колапс. Залежно від дня зі Львова вивозимо 140-160 тонн сміття», - сказав Олег Гайовишин журналістам Дивись.info.

Нагадаємо, з 1 вересня перевантажувальна станція сміття, що знаходилася у небезпечній близькості до злітної смуги аеропорту, була повністю очищена, на території встановили шлагбаум, аби попередити заїзд нових вантажівок зі сміттям. Компанія понад місяць прибирала сміття, яке накопичилося на цьому полігоні та рекультивувала ділянку. Ще у серпні Олег Гайовишин говорив про підготовку альтернативної ділянки, але адреси не вказував, аби не наштовхнутися на спротив місцевих мешканців.

Детальніше про те, чим загрожує сміття біля аеропорту ми писали тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: