Форсування водних перешкод: як на Львівщині проходять військові навчання (фоторепортаж)

IMG_1086

Вже четвертий день на Львівщині відбуваються масштабні міжнародні навчання «Rapid Trident», в яких беруть участь військові з 14 країн.

Зокрема сьогодні, 6 вересня, на Яворівському полігоні підрозділи перейшли до активної практичної частини навчань та продемонструвати неабиякий результат, передає кореспондент Дивись.info.

На Яворівському полігоні військові звільняли територію від загарбника. Розпочали з обстрілу «ворога» з танків та висадився десант із підтримкою артилерії.

Бійці залучають бронетехніку, проводять навчальні стрільби зі стрілецької зброї та здійснюють польоти вертольотів армійської авіації.

Як відзначив співкерівник навчання від України – генерал-майор Едуард Москальов, навчання проходять згідно з планом.

«У нас проходить перша фаза навчань і безпосередньо ті підрозділи, які займаються під керівництвом інструкторів, сьогодні практично відпрацьовують заняття. Сьогодні всі могли спостерігати дії механізованої роти під час наступу з подолання водної перешкоди. До кінця тижня ми відпрацюємо командну одну фазу навчань і з наступного тижня всі підрозділи, які залучені до проведення навчань вступають в дргу практичну фазу», - розповів генерал-майор Едуард Москальов.

Генерал Москальов також відзначив, що в результаті навчань вже побачили, що можемо виконувати поставлені завдання, проте підводити загальні підсумки будуть вже по закінченню.

«Ціль, яка була поставлена перед підрозділами, досягнута, вони повністю виконали поставлену перед ними сьогодні задачу. А інструктора надалі продовжуватиму займатися із підрозділами», - сказав співкерівник навчання від України.

Він також розповів, що цей досвід, який хлопці тут вже не перший рік переймають, використовують в зоні проведення бойових дій на Сході України.

«Під час навчань хлопці потрапляли в зону антитерористичної операції і військовослужбовцям, які проходили тут навчання, ці навчання рятують життя, вони більш впевнено себе почувають і виконують поставлені задачі», - пояснив Москальов.

Своєю чергою, співкерівник навчань від Сполучених Штатів Америки – полковник Тім Клівленд відзначив, що дана фаза навчань була під проводом України.

«Ця фаза і ця демонстрація, яку ми сьогодні бачили, відбувалися під проводом України. Ця вся розмаїтість завдань і змагань, які ви бачили, сплановано і виконано українського стороною на відмінно. Це і евакуація, і подолання водної перешкоди, так має виглядати вміння і навички всіх армій, для того, аби здійснювати ефективний захист своїх країн», - наголосив представник від США та додав, що дуже пишається побаченими результатами.

«Наше завдання - навчити інструкторів, тренерів, які б підготовлювали і отримували цей прогрес на постійному рівні для того, щоби впроваджувати освіту і робити армію бути напоготові», - додав він.

Читайте також: Йованович пояснила, чому Штати беруть участь у навчаннях Rapid Trident

Крім того, бригадний генерал Келі Фішер, яка у складі підрозділу із Каліфорнії з підрозділу Національної Гвардії перебуває в Україні вже сьомий раз розповіла, що їй  надзвичайно приємно спостерігати той поступ у досягненні українців і стандартів НАТО.

«Я абсолютно впевнена, що це той шлях, яким ми будемо з вами разом іти для того, щоби ви долучилися і досягли натівських стандартів в майбутньому», - сказала пані Фішер.

Зазначимо, у міжнародних навчаннях Rapid Trident беруть участь дві з половиною тисячі військових із 14 країн. Зокрема – Великої Британії, Канади, Грузії, Литви, Туреччини, Польщі та Німеччини.

Триватимуть міжнародні навчання до кінця наступного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: