У Львівській міськраді розповіли, коли демонтують Монумент слави (відео)

d2903130fd734f2d95d97812ff145a30-971c1669f51a1fab7f327bd42344a7ed-696x464
Фото: ЛМР

Сьогодні, 7 вересня, у Львівській міській раді розповіли, що отримали технічні висновки стосовно демонтажу стели Монумента слави, передає кореспондент Дивись.info.

Як розповів заступник міського голови із питань розвитку Андрій Москаленко, станом на сьогодні ми отримали висновки, яким чином має здійснюватися демонтаж стели Монументу слави.

«Як ви вже знаєте, було створено робочу групу і на одному із засідання цієї групи було протокольно прийнято рішення обстежити всі елементи цієї конструкції. Під час обстеження було виявлено, що найвища стела перебуває в гостроаварійному стані і її необхідно було обгородити, що і зробили. Наступним кроком, який зайняв кілька місяців, - було отримання технічних висновків щодо того, яким чином має здійснюватися демонтаж найвищої стели», - сказав Андрій Москаленко.

За його словами, оскільки конструкція найвищої стели є досить складною і займає досить велику територію, ми повинні отримати рекомендації поетапності робіт. «І вже третій крок - оголошення тендеру на ці роботи», - пояснив заступник міського голови.

Москаленко також уточнив, що все технічне замовлення вже підготовлено.

«В межах вересня оголосять тендер на демонтаж Монументу слави», - додав він.

Своєю чергою, голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля розповів, що на тендер збираються винести два методи і вже підрядник обиратиме, за яким працювати.

«Плануємо оголошувати тендер орієнтовно до 300 тисяч гривень. Загалом до двох тижнів буде оголошено переможця і вже угодою будуть визначатися всі деталі спланованої угоди», - повідомив Андрій Зозуля.

За його словами, окремі елементи передадуться музею Територія терору, які є на стелі.

Станом на зараз об'єкт обгороджений.

Нагадаємо, на виконання рішення виконавчого комітету, для запобігання травматизму мешканців та гостей міста частину елементів Монументу Слави, а саме найвищу стелу, яка на сьогодні становить найбільшу загрозу, та частину пам’ятника, яку було пошкоджено, обгородили.

Читайте також: Монумент Слави у Львові: пам’ятник бездіяльності міської влади

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: