Дні європейської культури: що подивитися та послухати в суботу

Без названия

У цей день є нагода познайомитися із історіями галичанок, які у першій третині ХХ століття до сфер самореалізації додали й бізнес.

Детально познайомитися із здобутками різноманітних професійних середовищ можна буде у суботу. Для відвідувачів підготували екскурсії «Купецькі та торгові осередки Львова (20-30-ті роки XX ст.)», «Львівські аптеки та аптекарські товариства», «Пам’ятки історії електрифікації Львова», «Друкарі та друкарні Львова ХVI-XVIII століття», «Гужовий транспорт Львова XVIII-XX століття».

Під час лекції «Бізнес-леді Галичини: історії успіху й неуспіху» оживуть особистісні історії Климентини Авдикович, Олени Левицької, Євгенії Олесницької, Олександри Чижович, Герміни Шухевич, Емілії Стернюк та інших.

Окрема зустріч буде присвячена львів’янці Луції Фрей, яка відома як першодослідниця неврологічного синдрому названого на її честь. Окрім лікарської практики, вона займалась науковою діяльністю: усього вийшло 43 її праці.

Увечері відбудеться презентація «Львів – перша столиця лучного спорту». Мало хто знає, що перший чемпіонат світу зі стрільбі з лука за сучасними правилами відбувся саме у Львові. Львів досі є найпотужнішим донором тренерів у цьому спорті для Європи. Та й найбільша когорта чемпіонів Європи і світу у стрільбі з лука – вихідці зі Львова.

Веломанів запрошують у цей вечір на круїз «В гості до Сатурна» до астрономічної обсерваторії у Брюховичах. За сприятливих погодних умов можна буде побачити через телескоп Марс, Сатурн, розсіяні зоряні скупчення, планетарні туманності і галактику Туманність Андромеди.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: