Україна може зібрати рекордний врожай кукурудзи

latifundist-com-agroehkspediciya-kukuruza-2017-den-1-60-80458

В Україні поточного року буде зібрано близько 30 млн тонн кукурудзи, що стане найвищим показником за всю історію.

Такий прогноз зробили аналітики асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

Як наголошується, валовий збір зернових у цьому сезоні за попередніми розрахунками перевищить показники минулого року на 2 млн тонн.

"Високий температурний режим та дефіцит опадів у квітні-червні цього року призвели до зниження врожайності ранніх зернових та зернобобових культур на 10%. За попередніми даними було зібрано біля 34 млн т ранніх зернових та зернобобових, тоді як минулого сезону було зібрано 37 млн т", - повідомляє УКАБ.

"Проте достатня кількість опадів у липні та серпні поточного сезону створили сприятливі передумови для формування врожайності кукурудзи в Україні", - йдеться у повідомленні.

"З огляду на перші результати збору цієї культури та коментарі агровиробників, є всі підстави вважати, що кукурудзи в Україні цьогоріч буде зібрано порядку 30 млн т, і даний показник може стати найвищим за всю історію України", - підсумували в асоціації.

Як повідомлялося, за підсумками 2017/18 маркетингового року зовнішні поставки гороху з України досягли рекордного обсягу - 873,5 тис. тонн, що на 80% вище, ніж в попередньому 2016/17 МР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: