Спецпідотовка: у Буську почав працювати Центр військово-патріотичного навчання молоді (фото)

DSC08626

Справжня зброя та інструктори-атовці. У Буську відкрили Центр військово-патріотичного навчання молоді.

Аналогів йому в області немає. Військові кажуть, що хотіли б бачити таку структуру у кожному районі Львівщини.

Створити такий центр вирішили ще у липні. З пошуком та ремонтом приміщення допомогла місцева влада, а з наповненням – підрозділи ЗСУ, прикордонної служби, Нацгвардії, Національна академія сухопутних військ, Військово-медичний клінічний  центру Західного регіону, та воїни-атовці.

Ініціатор створення Центру, голова районної ради організації ветеранів Володимир  Луженцов, каже що завдяки такій допомозі вдалося зібрати зразки сучасного озброєння та елементів бойового екіпірування військових ЗСУ та інших силових структур.

 

«Всі зразки є навчальними. Їх можна буде потримати в руках, засвоїти правила поводження. Ідея така, щоб ми тут могли зробити «кузню» військових не тільки для служби, а й щоб мотивована була молодь, щоб військовий комісар не ходив, не шукав по закапелках призовників, щоб хлопці не боялися армії, - говорить Володимир  Луженцов. - Щоб не тільки на уроці «Захист Вітчизни» можна було розказати, але й показати. Тут практично є всі реальні речі,  починаючи від каски і бронежилета і решти амуніції, яку має солдат. В кутку, в нас облаштована вогнева позиція, щоб міг прийти учень, подивитися, як несе службу на «нулі» наш військовослужбовець».

Голова районної ради організації ветеранів, що збирати "колекцію" допомагали не лише військові, а й волонтери. «Волонтери з Золочева подарували нам сітку, щоб діти могли її далі в’язати, допомагати військовим, і «кікімори», в яких наші снайпери працюють на передовій. Є реальна зброя пневматична, з якої будемо стріляти. Маємо реальну форму  ЗСУ, прикордонників, Нацгвардії.  Є міни, гранатомети, набої. З медичного центру західного регіону нам передали всі новітні засоби медицини - можна буде провести заняття і з дівчатами. Будемо намагатися, щоб тут з’являлося все найновіше, що є зараз в армії», - каже Володимир  Луженцов.

За його словами, насамперед до занять залучатимуть учнів старших класів місцевих шкіл, які планують пов’язати своє життя з армією, або іншими силовими структурами.

«Захист Вітчизни» - це просто урок, дуже мало часу на нього виділяється. Я планую  пройти по школах, провести співбесіди з учнями старших класів, які б мали нахил до  військової справи і уже з цими дітьми працювати. Тут би їм викладали більш поглиблено, щоб формувати професійну орієнтацію, щоб вони вибирали професію захисника Вітчизни. А заняття будуть проводити офіцери, які пройшли вишкіл бойовий, щоб ці заняття мали відповідний рівень», - каже Володимир Луженцов.

«Це перший такий центр у Львівській області, де є всі зразки військового майна, озброєння, те, що може бути на макетах показано для учнів. І цьому центрі будуть навчати молоде покоління, яке з часом, після закінчення шкіл, буде приймати рішення щодо вступу у вищі навчальні військові заклади та ліцеї. Це дуже великий крок, сподіваюся що такі центри будуть відкриті в кожному районі», - каже військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко.

За його словами у цьому центрі будуть проводити показові заняття для учнів з усієї  області.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: