«Їдьте до Москви!» - Націоналісти у Львові припинили мітинг прихильників Рабіновича та Медведчука (фоторепортаж)

DSC08728

Спроба представників партії «За життя» провести мітинг поблизу приміщення ЛОДА ледь не завершилася масовою бійкою.

 

Близько 20 людей переважно старшого віку під керівництвом очільниці обласного осередку партії «За життя» Інни Іваночко прийшли у сквер навпроти ЛОДА.

За їхніми словами, вони хотіли висловити протест проти співпраці України з МВФ та планованого урядом підвищення цін на газ для населення. З собою вони принесли партійні прапори та партійні гасла. У промовах мітингуючі скаржилися на непомірні тарифи компослуги і бідкалися на наміри уряду підвищити ціну на газ.

Як заявив один з промовців, мітингуючі поки не висувають політичних вимог, проте відразу ж заявив, що уряд потрібно відправити «на нари». «Ми готові до рішучих дій. Якщо до 1 листопада вони не знизять ціни, ми будемо звертатися до народу, щоб весь народ об’єднався, перекрили аеропорти, залізницю, всі шляхи сполучення», - заявив похилого віку промовець, час від часу збиваючись на російську мову. Водночас, мітингарі не пояснили, чому вирішили саме під ЛОДА вимагати зниження тарифів.

Мітинг виявився коротким, бо поблизу почали збиратися АТОвці та активісти націоналістичних організацій. Між обома групами почалася словесна перепалка. «Ви за 100 гривень сюди прийшли!», «Їдьте до Москви, там ваше місце!» - кричали обурені АТОвці.

Між двома групами стала поліція. А тим часом в руках активістів з’явилися помідори. Ще трохи послухавши перепалку, яка ставала щоразу гарячішою, вони почали «обстріл», намагаючись поцілити в Іваночко, хоча дісталося й тим, хто стояв поруч.

Принаймні один «постріл» досяг мети і організаторка мітингу під прикриттям соратників почала відступати у бік пам’ятника Чорноволу.

При цьому, деякі представники двох груп, які залишися на місці вели цілком мирну дискусію. Коли ж Іваночко відійшла на достатню відстань, активісти, постоявши ще трохи, почали розходитися, а слідом за ними сквер почала покидати і поліція.

Нагадаємо, що у березні цього року СБУ провела масові обшуки по всій країні. На Львівщині обшукували одне помешкання - Інни Іваночко. Обшуки відбувалися відповідно до Ухвали Голосіївського районного суду міста Києва від 23 лютого 2018 року, тоді активістку підозрювали у причетності до «…підривної діяльності в Україні».

Пізніше Інна Іваночко "засвітилася" на сепаратистському телеканалі "Юніон", що знаходиться на тимчасово окупованій території. У сюжеті йшла мова про те, що нібито львів'яни олучилися до акції, започаткованої екс-міністром внутрішніх справ «в екзилі» Віталієм Захарченком, «Алея героїв». Потім журналісти Дивись.info з'ясували, що сюжет знімали не у Львові, а на цвинтарі у Жовкві. Там справді є ділянка з могилами радянських військових, ось тільки не йдеться про фронтовиків, які йшли у перших лавах, женучи ворога з української землі. Тут здебільшого поховані НКВСівці – ті, хто стріляв у спини радянських бійців у складі так званих загородзагонів, а також боролися з «українськими буржуазними націоналістами». Про це свідчать дати і написи на могилах.  Усі написи двох типів – «загинув у боротьбі з українськими буржуазними націоналістами», з датами, починаючи з 1946 року та «загинув у боротьбі з німецькими загарбники», і в це б можна було б повірити, якби не викарбуваний рік – 1945-ий, тоді як Жовква була звільнена влітку 1944 року. Детальніше читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: