У Парижі поблизу посольства Росії голодують на підтримку Сенцова

41961301_730294933983600_8269642495437045760_n

Поблизу російського посольства у Парижі активісти оголосили безстрокове голодування на підтримку утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє RFI.

Солідарність із українським режисером висловлюють відомі у Франції політики, громадські активісти та художники. Вони будуть кожні 24 години змінювати один одного біля представництва російської дипломатичної місії. Кінорежисер Крістоф Ружжиа став першим учасником безстрокової голодовки біля посольства, зазначає видання:

«Я сказав собі — я не розумію, — розповів Крістоф Ружжиа, — Чому вони це роблять? Його фільми говорять про молодь на її мові, але не закликають до революції. Так, у них ідеться про людей без майбутнього… Але причина його затримання була мені незрозуміла. І потім я занурився в цю історію — в історію анексованого Криму… Але я не думав, що все зайде так далеко. Це розуміння прийшло до мене лише 14 травня 2018 року, в день початку страйку. До цього ми писали петиції, але це не спрацювало». ​

Зазначимо, на 124-й день голодування Олега Сенцова про початок акції оголосила, зокрема, колишній міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра. Серед протестувальників на підтримку українського політв’язня перед будівлею посольства є також режисери Лоран Канте і Паскаль Ферран. Організатори акції не називають повний список тих, хто приєднається до голодування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: