На Львівщині із жовтня починається призов на строкову військову службу

unnamed-2
Фото: Дивись.info

На Львівщині з жовтня починається призов громадян на строкову військову службу.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив начальник обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко.

«Згідно з чинним законодавством, призовники, які отримали повістку з військкомату, зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, зазначений у повістці. Неотримання повістки, з будь-яких причин, не є підставою для ігнорування призову. Отже, як тільки в країні оголошено про початок нового призову в армію, військовозобов’язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат», – зазначив військовий комісар.

Він додав, що ухилення від призову на строкову військову службу тягне за собою кримінальну відповідальність за ст. 335 ККУ (обмеження волі терміном до трьох років).

Читайте також: Служба в армії має бути пріоритетом для подальшого оформлення на держслужбу, – військовий комісар Львівщини (інтерв’ю)

«Сьогодні більшість юнаків, коли чують про строкову службу в армії, бояться того, що їм доведеться бути на лінії фронту. Відповідно до п. 7, пп. 8 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744 військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в зону операції Об`єднаних сил не направлятимуться», – резюмував Олександр Тіщенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: