Рятувальники карпатських областей отримають 14 спецмашин за кошти ЄС

41934249_2029041217143583_8133683570515378176_n

Про це повідомили сьогодні в Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна».

Планують придбати 14 одиниць транспорту для пожежних управлінь з українського боку. А польські партнери збудують та обладнають димову комору для проведення тренувань, в тому числі спільних. Проект реалізовують спільно з управліннями Державної служби України з надзвичайних ситуації у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях та Підкарпатською воєводською командою пожежної охорони Польщі.

«Не випадково сьогодні, у День рятівника, окрім вітань на адресу тих, хто відповідає за наш спокій у надзвичайних ситуаціях, ділимося приємною новиною, - розповіли в Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна». - Вже у жовтні  Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» розпочинає реалізацію проекту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020».

Детальніше про навчальний центр в інтерв’ю Дивись.info розповідала виконавча директорка «Єврорегіону Карпати – Україна» Галина Литвин. «Польська сторона, що пройшла вже етап закупівлі машин, буде в себе будувати тренінговий центр, де буде можливість симуляції різного виду пожеж. Наці пожежники теж туди їздитимуть і будуть вчитися реагувати на надзвичайні ситуації в різних варіаціях».

Проект, за яким відбудуться заходи, став одним із переможців в рамках тематичної цілі «Безпека» Програми (єдиний, де головний партнером виступає інституція з Львівської області). Він має на меті підвищення рівня безпеки в карпатському регіоні шляхом зміцнення спроможності регіональних служб пожежної охорони та надзвичайних ситуацій, що сприятиме скороченню часу реагування на катастрофи в гірській місцевості.

«Варто відзначити, що поданий Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» проект  бюджетом понад 1,84 млн євро є єдиним у тематичній цілі «Безпека», що пропонує спільне вирішення проблем реагування на надзвичайні ситуації одразу у 4 карпатських регіонах. Області, поєднані спільною екосистемою Карпат, потребують створення спільної системи попередження та реагування на катастрофи, що враховує специфіку гірських територій, частоту виникнення стихійних лих, значну кількість деревʼяної архітектури тощо», - додали в Асоціації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: