250 тонн книг та понад 900 подій: у Львові стартував 25 Book Forum (фото)

IMG_3049

Сьогодні, 19 вересня, у Львові стартував ювілейний 25 Форум видавців, на який 260 видавництв привезли 250 тонн книжок. 

Про це розповіли організатори на прес-брифінгу з нагоди відкриття 25 Book Forum, передає кореспондент Дивись.info.

«Ми з вами разом створили головний культурний фестиваль України, який важливий не тільки для Львова та для всієї України, а і для всієї Європи. І зробили ми це всі разом», - привітала всіх з відкриттям книжкового Форуму президентка ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

Вона розповіла, що фокусною темою цогорічного фестивалю – є «Ринок свободи». «Але, що це означає, всі охочі зможуть дізнатися на кластері «Ринок свободи», де буде 5 - 6 дуже цікавих дискусій, які стосуватимуться історії, науки, мистецтва і, звісно, політики», - пояснила Олександра Коваль.

«25 Book Forum – це 25-й книжковий ярмарок, 24-е вручення книжкової премії, 15-й фестиваль дитячого читання книжок з надпотужною програмою для дітей, 13-й міжнародний літературний фестиваль, 10-й ніч поезії та музики, 9-й всеукраїнський бібліотечний форум і 7-а благодійна акція - «Третій вік – задоволення від читання», - відзначила пані Олександра.

Президентка ГО «Форум видавців» також повідомила, що участь у цьогорічному Форумі беруть 260 видавництв, які привезли на 250 тонн книжок, а на книжковий конкурс подали 508 видань від 103 видавництв.

«Тішить, що в такий непростий час, коли на Сході війна і агресор намагається показати, що наша країна є слабкою, ми та Форум є осередком, який показує, що ми не тільки сильні військово, а сильні думкою та словом», - заступниця голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук.

Свою чергою, заступник міського голови Львова із питань розвитку Андрій Москаленко відзначив, що найважливіше те, що Форум видавців став не лише локацією, де презентують книжки та де говорять про книжки, про книгодрукування, а -подією, на якій говорять про справжні сенси.

Крім того, в рамках цьогорічного форуму відбудеться також акція на підтримку політв'язня Олега Сенцова.

Як зазначила Олександра Коваль, сьогодні 129 день голодування Олега Сенцова.

«Дуже прошу всіх долучитися до цієї акції. На вході роздають наліпки і ми також щодня ми будемо клеїти собі нові наліпки. Адже ми мусимо про це пам’ятати та про всіх, хто зараз знаходиться у російських в’язницях і вимагати їх повернення в Україну», - сказала пані Олександра.

Читайте також: 5 найочікуваніших книг цьогорічного Форуму видавців

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: