Ірина Геращенко розповіла про перспективи звільнення Олега Сенцова

IMG_2811

Олег голодує за звільнення всіх – таку ж позицію займає українська влада. Ми від Росії вимагаємо звільнення не лише Олега Сенцова, а й Сущенка Романа, журналіста, Клиха, Карп’юка, Гриба, студента, викраденого ФСБшниками у Білорусі, Євгена Панова, викраденого в Криму та інших бранців. 

Про це в інтерв'ю ІА Дивись.info заявила представниця України у тристоронній контактній групі Ірина Геращенко.

«На сьогодні ми не маємо жодного позитивного сигналу від Російської Федерації, але це не означає, що ми маємо припинити боротьбу. Президент Порошенко двічі говорив з Путіним влітку цього року телефоном саме на тему звільнення бранців Кремля, про готовність України передати РФ утримуваних у наших тюрмах задля звільнення наших хлопців.

На жаль, ми не маємо поки що позитивного сигналу, але ця тема буде ключовою для Порошенка вже наступного тижня під час відвідин Генеральної асамблеї ООН, де він виступатиме з трьох позицій: миротворці, безпека на Донбасі й повернення Донбасу та звільнення заручників», - зазначила Ірина Геращенко.

За її словами, якщо говорити про здоров’я Сенцова, Балуха, того ж Станіслава Асєєва, то ми навіть не маємо повної картинки, бо все це приховується, втаємничується.

«Жодного разу до них не було доступу Комітету Червоного Хреста. Ми не маємо повної інформації і щодо Сенцова та інших кримчан, за цей весь час до них не допустили жодного українського консула, мотивуючи це тим, що вони як кримчани мають російське громадянство, тобто це насильницька паспортизація, що також є порушенням міжнародного гуманітарного права», - додала Геращенко.

Повний текст інтерв'ю читайте за посиланням: Щойно звучить у Мінську «кордон», росіяни червоніють як бики на кориді, – Ірина Геращенко (інтерв’ю)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: