Мінські угоди не виконуються Росією, але вони працюють, - Геращенко

IMG_2852

Чим ближче до виборів, тим більше ускладнюється ситуація, але це не привід опускати руки, маємо робити все можливе для деескалації  конфлікту. 

Про це в інтерв'ю ІА Дивись.info заявила представниця України у тристоронній контактній групі Ірина Геращенко.

«Можна скільки завгодно критикувати Мінські угоди, але наголошу на трьох факторах: вони не виконуються Росією, але вони працюють, бо працюють санкції проти Росії; нам  вдалося звільнити сотні заручників за цей час; вдалося зупинити повномасштабний наступ,  гарячу фазу конфлікту.

Очевидно, що щодня порушується режим тиші, у нас є загиблі, у нас є поранені. Але кожне врятоване життя, а я хочу нагадати, що в кінці літа і на початку осені 2014 року в день ми ховали десятки наших хлопців, сьогодні йдеться про загиблих, але це інші цифри, і кожне врятоване життя варте важких політико-дипломатичних переговорів», - сказала Ірина Геращенко.

За її словами, мета Путіна - заморозити роботу Нормандського формату, бо йому невигідно відповідати на важкі питання й нести відповідальність за агресію і окупацію.

«Сподіваюся, у Львові читали спогади президента Олланда, де він відверто розповідав, як Путін намагався тиснути на президента Порошенка і який опір він отримав і отримував під час цих дуже важких переговорів.

Путін хоче отримати більш милого співрозмовника, це й є його мета – проросійський український президент чи пані президент.....», - зазначила представниця України у тристоронній контактній групі.

«Водночас мета України інша: жорсткий захист суверенітету і територіальної цілісності. Мінські угоди не виконуються РФ, тому вимагаємо від наших західних партнерів посилення і продовження санкцій. Українська сторона дуже активно працює над впровадженням миротворчої місії на Донбас.

До речі, це питання також блокується Російською Федерацією, яка, по суті, намагається дискредитувати роботу ООН, заблокувати Раду безпеки ООН,  не голосує за жодне конструктивне рішення, яке призвело би до закінчення  війни  чи в Сирії, чи на Донбасі», - додала вона.

Повний текст інтерв'ю читайте за посиланням: Щойно звучить у Мінську «кордон», росіяни червоніють як бики на кориді, – Ірина Геращенко (інтерв’ю)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: