Гриневич у Львові розповіла, чи каратимуть місцеві органи, які не змогли правильно розпорядитись субвенціями

IMG_3565

МОН вперше зробило такі великі інвестиції, а саме 1 млрд гривень, в початкову школу, але органи місцевого самоврядування по-різному справилися із цим завданням та закупівлями.

Про це під час дискусії на Форумі видавців у Львові повідомила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, передає кореспондент Дивись.info.

За її словами, в Україні зараз використана субвенція трохи більше ніж на 50%. «І така ж ситуація у Львівській області, до прикладу, є такий район як Городоцький, який використав усю субвенцію. Але є також такі райони, які ще не починали це робити, а також ті, хто зробив це частково», - зазначила міністр.

«Проте міністерство освіти і науки не може впливати на місцеву владу. Ми не можемо їх якомось чином притягнути до відповідальності, а тим більше дати догану за це», - сказала Лілія Гриневич.

Вона також розповіла, що зараз Кабінет Міністрів створив координаційну раду, куди входить Міністерство фінансів, Міністерство економіки та казначейство, які можуть знімати правдиву інформацію.

«Після того ми будемо викликати органи місцевого самоврядування, нехай вони пояснюють нам і в публічному просторі, чому так сталося», - додала Гриневич.

Більше інформації із зустрічі Міністра освіти і науки у Львові читайте за посиланням: Міністр освіти у Львові розповіла про основні проблемні питання нової української школи (фото)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: