«Шахтар» у Львові розгромив «Карпати»

p1coglguokra9nv71bq66ri14594

Після перемоги над «Сумами» в Кубку України (3:0), львівські «Карпати» в 10-му турі Прем’єр-ліги зустрічалися із чинним чемпіоном України – донецьким «Шахтарем».

Про це інформують у прес-службі ФК «Карпати».

Кожен вболівальник у цей вечір п’ятниці згадував недавню перемогу над «Динамо» (2:0) та очікував подібного у грі із ще одним грандом українського футболу. Забігаючи наперед, поєдинок із «гірниками» теж запам’ятається кожному львів’янину, але повністю із негативним відтінком.

Перший тайм для «Карпат» видався просто жахливим. У підопічних Жозе Мораіша мало-що виходило попереду, натомість «Шахтар» зумів втілити ледь не всі свої моменти у забиті м’ячі. На 12-ій хвилині Аді Мегреміч збив у підкаті Тараса Степаненка, за що рефері зустрічі Віктор Копієвський призначив штрафний удар. Ярослав Ракіцький пробив точно в дев’ятку воріт Кучинського – 0:1. Пізніше Тайсон розігнав стрімку атаку «гірників» та знайшов на лівому фланзі Ісмаїлі, той далі на Фердандо і бразилець з декількох метрів забив другий м’яч в зустрічі – 0:2. Через декілька хвилин «Шахтар» заробив стандарт з лівого флангу. Після подачі зі штрафного Карраскаль невдало вибив м’яча на Мораєса, який розстріляв ворота Кучинського.

Найкрасивішим голом у першому таймі відзначився Марлос. Бразильський українець отримав розрізну передачу з глибини та вийшов на побачення з голкіпером. Марлос обіграв Кучинського та відправив м’яча вже у порожні ворота – 0:4.

На компенсованих до першого тайму хвилинах «Шахтар» забив вп’яте: Марлос пробивав з-за меж штрафного майданчика, після чого м’яч влучив у ногу Бородаю та залетів у ворота – 0:5.

По перерві гра мало-чим відрізнялася, але у власних володіннях «зелено-білі» діяли надійніше. Хороший момент мав Мякушко, який пройшов з лівого флангу, обігравши до того двох оборонців «Шахтаря», але з гострого кута пробив повз ворота. Згодом два класних сейви здійснив Кучинський, який парирував удари з меж карного майданчика від Марлоса та Тайсона.

На 79-ій хвилині зустрічі «Карпати» пропустили шостий м’яч. Колишній гравець «зелено-білих» Микола Матвієнко отримав пас з глибини від Алана Патріка та пробив повз Кучинського – 0:6.

Перед фінальним свистком Мар’ян Швед увійшов у штрафний майданчик та класним ударом в дальній від Пятова кут зумів забити єдиний м’яч «Карпат» у цьому поєдинку – 1:6.

«КАРПАТИ»: Кучинський, Федецький, Ковтун, Бородай, Мегреміч, Ербес (Голодюк, 82), Ді Франко, Карраскаль (Кльоц, 72), Швед, М’якушко (Мендес, 76), Гуцуляк.
Запасні: Пеньков, Лебеденко, Понде, Варгас.
Головний тренер – Жозе Мораіш.

«ШАХТАР»: Пятов, Матвієнко, Кривцов, Ракіцький, Ісмаїлі, Степаненко (Алан Патрік, 46), Майкон, Тайсон, Марлос (Сіпріано, 66), Фернандо, Мораєс (Кайоде, 72).
Запасні: Шевченко, Бутко, Хочолава, Коваленко.
Головний тренер – Паулу Фонсека.

Голи: Бородай, 45+1 (авт.), Швед, 90+2  – Ракіцький, 13, Фернандо, 26, Мораєс, 29, Марлос, 35, Матвієнко, 80.

Попередження: Ковтун, 32, Мегреміч, 60, Бородай, 63, Ді Франко, 67 – Майкон, 31, Ракіцький, 65.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: