Львів'яни пропонують переобладнати зупинки під придбані берлінські трамваї

IMG_7114

Петиція вже набрала третину від необхідної кількості підписів.

Вона має назву «Приведення до нормативних стандартів висоти платформ трамвайних зупинок замість "коригування" дверей у новоприбулих берлінських трамваях» та зареєстрована на відповідному порталі.

Автор, Матвій Шкотняр, зауважує: «Як відомо, останні кілька місяців не вщухають дискусії стосовно невідповідності висоти деяких підвищених платформ трамвайних зупинок нормативам, через що є побоювання стосовно можливості нормального відкривання дверей новоприбулих трамваїв з Берліна.

Чомусь при цьому багатьма чиновниками висувається теза про те, що необхідно просто модифікувати двері трамваїв, і все буде чудово. Є серйозні побоювання, що в цьому напрямку і ведеться зараз робота.

По-перше, слід нагадати наступний факт: згідно із чинними Державними Будівельними Нормами, трамвайна платформа має мати висоту максимум 30 см по відношенню до рейок. Натомість, до прикладу, на нових платформах вул. Личаківської цей параметр сягає 35, що є явним порушенням норм. Аналогічна ситуація спостерігається і на платформах, що збудовані на початку вул. Дорошенка.

Виходячи з вищесказаного, є очевидним: необхідно не чіпати цілком адекватні дверні системи у новоприбулих трамваях, а просто привести вже збудовані платформи у відповідність до стандартів, оскільки це в будь-якому випадку необхідно буде зробити».

Підписатися під петицією можна ще протягом 45 днів. Для того, аби звернення потрапило на розгляд ЛМР потрібно зібрати 500 підписів, 156 з яких - уже залишили львів'яни.

Як виглядають берлінські трамваї, дивіться тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: