На Львівщині пройшов велотиждень (фото)

IMG_9742

З 16 по 22 вересня на Львівщині реалізували проект «Велоосвіта для сім’ї та молоді в Славській громаді» в рамках Європейського тижня мобільності.

В кожному селі Славської ОТГ представники місцевої громадської організації «Сила Карпат» провели в школах лекції з велоосвіти, на яких розповіли історію велосипеда, види і будову велосипеда, правила дорожнього руху для велосипедистів. А також всі охочі взяли участь у велоконкурсах, після яких найвправніші учасники отримали велоаксесуари.

Фінальним акордом проекту був велозаїзд в Славську, який допомогли організувати отець Матеуш (Римо-Католицька парафія Семи Страждань Божої Матері міста Сколе), Анатолій Герасимов та представники ГО «Вело Дрогобич»  Іван Гуляк та Олександр Кошелєв.  Окрім заїзду, як і в інших селах, діти прослухали лекцію з велоосвіти та взяли участь у конкурсах. Також протягом свята на подвір’ї школи, де відбувався захід, всі бажаючі могли продемонструвати свої вміння чи перевірити навички катання на велосипеді на змонтованому веломайданчику, який власноруч разом із парафіянами сконструював і виготовив отець Матеуш. На завершення організатори визначили наймолодшу, найстаршу та найбільшу велосім’ї, які отримали набори для безпечної їзди на велосипеді.

«Процес підготовки був довготривалий та кропіткий. Ми підготували насичену програму для дітей та дорослих. Також в рамках проекту три школи отримали дошки оголошень, окрім цього для всіх семи шкіл ми розробили стенди «Спорт як здоровий спосіб життя». Нам було надзвичайно приємно працювати з такими цілеспрямованими, талановитими, наполегливими дітьми, які щоразу мотивували нас своєю щирістю та активністю. Ми дуже задоволені результатом», – зазначила організатор заходу голова ГО «Сила Карпат» Світлана Ферин.

Ірина Ферин, фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: