У Львові планують завтра провести конкурс на міські пасажирські перевезення

IMG_9323-e1534950090438-696x412 (2)

Про це журналістам ІА Дивись.info повідомив Олег Партика, в.о. заступника директора департаменту-начальник управління транспорту ЛМР.

Він розповів, що засідання комітету на визначення перевізника попередньо заплановане на завтра, 2 жовтня. «Думаю, що засідання буде. Ми не отримали ще всіх необхідних для цього документів, сьогодні ще очікуємо, бо деякі служби ще не дали відповіді на наші запитання»,-  розповів Партика.

Нагадаємо, що у цьогорічному конкурсі на визначення міських пасажирських перевізників бере участь 7 претендентів: львівські перевізники – АТП-1, АТП 14630, «Фіакр-Львів», «Успіх БМ», «Міра і К», з Рівного – «СВ-Лайф» і «Автоекспрес» з Дніпра.

Водночас, викликає запитання стиль формування конкурсного комітету в аспекті участі громадських організацій. Журналісти Дивись.info раніше виявляли, що принаймні половина із відібраних представників ГО так чи інакше пов’язана із мером міста Андрієм Садовим. Детально про це ми вже писали тут.

До конкурсного комітету увійшли: Ірина Маруняк  – голова комітету, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, Гелена Пайонкевич – заступник голови, директор юридичного департаменту ЛМР,  Роман Чабан – головний спеціаліст управління транспорту ЛМР. Також до складу конкурсного комітету увійшли (за згодою) представники нацполіції, Укртрансбезпеки, та представник ГО, які подали відповідні заяви. Зокрема Роман Вахула – начальник сектору безпеки дорожнього руху патрульної поліції МВС у Львівській області, Роман Бойко – заступник начальника відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті управління Уктрансбезпеки у Львівській області, Віталій Свінціцький – заступник голови транспортної комісії ЛМР, Ігор Корончевський – член транспортної комісії ЛМР, Олег Романюк – завідувач сектору технічного контролю Регіонального сервісного центру МВС у Львівській області, Юрій Кривенко – представник обласної профспілки працівників автотраспорту, Мирослав Голяк  – представник ГО «Львів Безпечне місто»,  Назар Бай – представник ГО «Розвиток громади», Ірина Рєвунова  – представник ГО «Центр безпеки міста», Андрій Вихопень – представник ГО «Львівська політика», Віталій Пітула – представник ГО «Центр міського сервісу», Антон Шишкін – представник ГО «Смарт Львів».

До слова, з цього приводу є вже два судових позови. 23 серпня ГО «За якісний транспорт» подала позов до Львівського окружного адміністративного суду  щодо формування персонального складу конкурсного комітету з визначення перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування. 30 серпня, аналогічний позов подали від ще однієї профільної ГО «Львівтрансзахист».

Як пояснив журналістам керівник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига, мети призупинити проведення конкурсу у нього немає. «В рамках судової справи ми не подавали жодного забезпечення, в тому числі щодо призупинення проведення конкурсу. На меті є довести, що не можна кулуарно проводити конкурс і формування комітету має відбуватись публічно через оголошення на сайті ЛМР».

Згідно із повідомленням у газеті «Львівська пошта», засідання конкурсного комітету з визначення пасажирських перевізників у Львові призначене на завтра, 2 жовтня, на 11.00 (каб. 406 у Львівській міській раді, пл. Ринок, 1).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: