«Звільніть Асєєва»: у журналіста, який вже другий рік перебуває у полоні, день народження

42882952_2345679835448353_6952288867982508032_n

Сьогодні, 1 жовтня, в українського письменника, журналіста і блогера, який працював у Донецьку під псевдонімом Станіслав Васін день народження.

Про це повідомив його друг Єгор Фірсов.

«Сьогодні День народження у мого друга, журналіста Станіслава Асєєва. Уже вдруге, він змушений проводити цей день в неволі. У сирому і холодному підвалі заводу «Ізоляція», де його утримують. Сьогодні Стас не отримає подарунків, не почує теплих слів і не зможе обійняти нікого з рідних і близьких. Він навіть не зможе прочитати цих слів, він ізольований від світу і отримує новини, тільки від таких же в'язнів як і він», – написав Фірсов.

Він зауважив, що день народження, це хороший привід нагадати всім про Стаса, написати кілька слів про журналіста, який залишився в Донецьку, щоб ми могли знати правду.

«За це він заплатив своєю свободою. Найменше, що я можу зробити в цей день, це ще раз звернутися до чиновників, політиків і всім, від кого це може залежати – звільніть Станіслава Асєєва! Поміняйте місцями, хоч греблю гати до 1, домовтеся про викуп, підключіть всі доступні можливості, але звільніть.

Це найпростіше, що кожен з нас може зараз зробити для Стаса. Згадати про нього і розповісти іншим. Приєднуйтесь до акції #FreeAseev Давайте допоможемо Стасу», – наголосив Фірсов.

Нагадаємо, Ірина Геращенко, представниця України у тристоронній контактній групі, в інтерв’ю Дивись.info заявила, Асєєв є у списках на обмін.

«Він у пріоритеті наших списків, ми робили все для його звільнення ще у грудні минулого року під час великого звільнення. – Але він туди не потрапив… Так, бойовики його не віддали. У наших списках він був. Звичайно, якщо буде наступний етап, ми робимо все для того, аби Станіслав був там», – сказала Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: