Цього тижня у Львові вперше пройде міжнародний фестиваль сценографії (фото, програма)

Майстерність оформлення театрального простору, незвичайні арт-дійства, митці з України, Австрії, Угорщини та Німеччини. 

Уже цього тижня, з 5 по 7 жовтня, вперше у Львові відбудеться Фестиваль сценографії та сценічного костюма - «Lviv Quadriennale of Scenography. Preview».

Про найцікавіші події та гостей Фестивалю розповіли організатори під час прес-конференції, передає кореспондент Дивись.info.

За словами організаторів, на цей фестиваль до Львова завітають сценографи та художники з костюмів з різних європейських країн.

«Фестиваль відбуватиметься на 5 локаціях. Всюди вхід вільний. Зокрема, 5 жовтня о 18:00 відбудеться офіційне відкриття фестивалю у !FESTrepublic (вул. Старознесенська) в 10 корпусі», - розповів співорганізатор фестивалю, актор Олег Онещак.

Загалом протягом фестивалю очікують 4 вистави, 2 перформативних покази та 5 виставок.

«Фестиваль складатиметься із чотирьох основних блоків. Важливим та цікавим для нас проектом є робота чотирьох сценографів у приміщені колишньої фабрики на FESTrepublic. Вони працюватимуть до 4 жовтня і аж тоді у ці простори ми запросимо театри», - пояснив Олег Онещак.

«Ця подія повинна стати першою серйозною спробою привернути увагу людей до сценографії. Головне завдання фестивалю - вивести театральних художників з-за театральних лаштунків на люди, поєднати цікаві проекти», -розповів співорганізатор події та відзначив, що фестиваль в такому форматі вперше відбувається не лише у Львові, але й в Україні загалом.

Майбутній майданчик події

 

«Як ми вже розповідали, очікуємо досить багато не лише український, але й закордонних гостей. Серед них і Петра-Марія Вірз (Кельн, Німеччина), яка працює у специфічному жанрі сценографії, - це є документальна сценографія», - розповіла співорганізаторка фестивалю Юлія Філяк.

Крім того, очікують гостей із театру «Ляліш» (Відень, Австрія), які будуть також і на відкритті фестивалю.

Своєю чергою, директорка департаменту з питань розвитку ЛМР Наталя Бунда зазначила, що Львівська міська рада має окрему програму, яка спрямована підтримувати громадські організації та інституції у творенні культурного продукту.

«Саме тому, наше завдання, як міської ради, так і управління культури, давати можливість і створювати сприятливі умови для цього. Ми хочемо, щоб люди приїжджали до Львова на фестивалі музики, на вистави в театри та на театральні фестивалі», - додала Наталя Бунда.

Художник-декоратор костюмів Олександр Білозуб, який працює в Національній опері Будапешта відзначив, що людям необхідно відкривати світ сценографії, адже люди не знають взагалі, що це таке. До слова, пан Олександр також представлятиме свої костюми, які він розробив спеціально для цього фестивалю

Повну програму фестивалю можна побачити тут.

Детальніше про підготовку до фестивалю читайте в нашому матеріалі за посиланням: Театральний показ мод і вистави на заводі. Що готує львів’янам фестиваль сценографії (інтерв’ю)

ІА Дивись.info є медіапартнером фестивалю, тож фото й відео з події зможете подивитися на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: