Як рахуватимуть стаж підприємцям — Кабмін змінив правила

630_360_1538563287-486

Кабінет міністрів врегулював питання щодо обчислення трудового стажу фізичних осіб - підприємців для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«3 жовтня прийнято постанову Кабінету міністрів України "Про внесення зміни до пункту 4 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній", якою урегульовано питання обчислення трудового стажу фізичних осіб - підприємців», - ідеться у повідомленні.

Відповідно до зазначеної постанови, фізичним особам - підприємцям зараховуватимуть до стажу періоди ведення підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, у тому числі із застосуванням фіксованого податку, з 1 січня 1998 року по 31 грудня 2003 року - на підставі довідки про реєстрацію особи як суб’єкта підприємницької діяльності.

А з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2017 року за бажанням особи - за умови сплати страхових внесків (єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) незалежно від суми сплачених коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: