Депутати ЛМР були шоковані, - Телішевський про дозвіл виконкому збудувати висотний офісний центр на Чорновола

IMG_8688

У Львові розгортається скандал навколо планів щодо будівництва висотного офісного центру на вул. Ржегоржа, 21, бічній Чорновола.

Питання вже піднімалося на сесії ЛМР та на скликаних мешканцями громадських слуханнях.

У травні цього року ЛМР провела земельний аукціон, де продала вказану ділянку, але за умови, що висота майбутньої будівлі буде не більше 14 м (4 поверхи), а відсоток забудови ділянки не перевищить 39%. Втім, новоспечені власники ділянки подали на розгляд виконкому нові містобудівні умови на будівництво висотного (10 поверхів) офісного центру, який зайняв би 93% загальної площі ділянки. У серпні виконком прийняв нові містобудівні, однак вони досі не вступили в силу, адже не були підписані мером Садовим.

Тепер же, після розголосу ситуації, виявилося, що депутати міської ради вважають себе обдуреними, адже вперше бачать прецедент із дозволом забудувати ділянку на 93%. Про це журналістам Дивись.info розповів голова фракції «УКРОП» у Львівській міській раді Ігор Телішевський. «Оскільки земельна ділянка продавалася на аукціоні, були містобудівні умови, де граничний відсоток забудови був 39%, а максимальна висота – 14 метрів. І тоді, звичайно, у депутатів не було ніяких зауважень щодо даної ділянки, - розповів Телішевський. - А потім підприємець вирішив просто обдурити громаду, обдурити депутатів і через виконком провів дане питання (оскільки, ви знаєте, що містобудівна рада не погодила цих змін), і виконком приймає рішення, аби збільшити відсоток забудови до 93%. Я про це говорив перед сесією, готував депутатський запит до міського голови, аби нові містобудівні умови не були підписані, а вони досі не підписані. Сподіваюся, міський голова дослухається до людей, до думки мешканців. Депутати були здивовані новими містобудівними умовами, після мого виступу на сесії багато до мене підходили, перепитували, чи насправді це так. Вони були шоковані, оскільки будь-яке питання у Львівській міській раді, навіть елементарне - зміни власника МАФу  - проходить довгий процес і сім кіл пекла, а тут підприємець елементарно проводить через виконком усі ці речі. А у зв’язку з тим, що справа набула такого розголосу, думаю, міський голова почує громаду в даному випадку. А якщо не почує, то я сам буду реєструвати ухвалу про скасування цих містобудівних умов».

Депутат звертає увагу також на багато супутніх проблем, які веде за собою рішення виконкому, зокрема, болюче для міста питання паркомісць. «На даному клаптику землі дійсно не можна побудувати того, що вони собі планують, для офісного центру нема паркомісць, - додає депутат. - Для 250 людей не буде, де припаркуватися. І для того, аби зробити парковку, будуть зрізатися дерева на проспекті Чорновола. Наша позиція чітка, ми стоїмо на стороні громади і якщо міський голова підпише дані містобудівні умови, будемо реєструвати проект ухвали на сесії про скасування даних містобудівних умов».

Телішевський додає, що у Львові вперше, за його даними, дозволяють такий великий відсоток забудови земельної ділянки: «Таких прецедентів не було, це перший раз, коли такий відсоток забудови дозволили. Я думаю, що депутати зможуть скасувати такі містобудівні умови, навіть якщо Самопоміч не підтримає рішення, думаю, більшість депутатів буде за. Але я маю сумнів, що міський голова підпише дані містобудівні умови, бо це буде скандал, який триватиме ще дуже довго».

Водночас, свою позицію щодо цього питання і мешканці, і забудовник висловили під час громадських слухань. Детальніше про них читайте тут. До слова, на слуханнях мешканці одноголосно підтримали пропозицію повернутися до первинних містобудівних умов та обмежень забудови вказаної ділянки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: