Клімкін висловився щодо ідеї створення міністерства для заробітчан

949534
Фото: відкриті джерела

Новий орган із питань трудових мігрантів навряд принесе серйозні зміни. Натомість поява профільного міністерства може ускладнити співпрацю з міністерствами інших держав.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив у Facebook.
«Новий орган з питань трудових мігрантів, про який зараз так багато говорять, – що він може реально змінити? Ускладнити взаємодію з органами і міністерствами інших країн, забюрократизувати природний процес? Хіба цього ми хочемо?», - написав Клімкін, зазначивши, що в цілому, він не проти створення окремого органу з питань трудових мігрантів, але для цього необхідно визначитися з його цілями і ресурсами.Сумніваючись в ефективності подібного міністерства, Клімкін як приклад навів історію зі створенням Українського інституту, на що було направлено чимало зусиль.

«І що ми бачимо тепер? Український інститут не те, що не став державним пріоритетом, він навіть не став пріоритетом у фінансуванні. Про що ми взагалі говоримо?», - написав міністр.

При цьому Клімкін наголосив, що робота відомства з питань трудових мігрантів, у разі його створення, не повинна зводитися до простого консульського обслуговування та законного захисту прав українських громадян - того, що завжди робило і робить МЗС.

«Це, так би мовити, "обов'язкова програма". Але наші трудові мігранти, наші закордонні українці, наша діаспора – це активна творча сила, це наш національний ресурс, це те, чим ми не маємо права нехтувати», - зазначив Клімкін і закликав до дискусії з цього питання.

Як повідомлялося, політики та українці-заробітчани неодноразово закликали уряд України створити в системі виконавчої влади окремий підрозділ або відомство для впровадження державної політики щодо трудової міграції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: