Завтра виїде на маршрут уже п’ятий трамвай з Берліна

IMG_7198-696x464-696x464

Станом на сьогодні містом курсує уже чотири німецькі трамваї. Завтра, 10 жовтня, заплановано виїзд п'ятого вагона, а до кінця тижня виїде ще один, шостий трамвайний вагон.

Про це повідомили у ЛКП "Львівелектротранс".

«Загалом до Львова доставлено 22 трамвайні вагони з Берліна і відповідно до графіку наприкінці жовтня прибудуть останні 8 вагонів. На 8 одиницях вже переобладнано візки, відповідно до львівської колії. Поки німецькі вагони курсують лише на трамвайному маршруті № 3, згодом виїдуть також на маршрут № 6», — розповів Іван Бондар, начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс».

Читайте також: У Львівелектротрансі вирішили, що робитимуть із берлінськими трамваями

Нагадаємо, Львівська міськрада вирішила купувати у Німеччини вживані трамваї задля економії. Місто закупило трамвайні вагони Tatra KT4DM, які в Берліні вивели з експлуатації наприкінці 2017 року. Вартість одного трамвая становить майже 18 тисяч євро.

До кінця року до Львова мають доставити 30 вживаних берлінських трамваїв.

Після поставки перших трамваїв з’ясувалося, що їхні двері відчиняються назовні, що унеможливлює повноцінну роботу на маршрутах із високими зупинками, через що прокуратура Львівської області відкрила проти Львівської міської ради кримінальне провадження.

Під час довгих дискусій львівські чиновники вирішули, для того, аби трамваї почали курсувати вулицями Львова, потрібно або перебудовувати зупинки, або різати двері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: