У Львівелектротрансі вирішили, що робитимуть із берлінськими трамваями

IMG_7198-696x464

Нові трамваї, які закупили в Німеччині, курсуватимуть у Львові на тих маршрутах, де немає підвищених платформ.

Про це сьогодні, 8 жовтня, в коментарі ІА Дивись.info розповів директор ЛКП "Львівелектротранс" Олег Береза. 

"Ми отримали 22 трамваї, тобто остання поставка має відбутися вже у жовтні. Зокрема, 3 трамваї уже повноцінно їздять на маршрутах, а ще 6 трамваїв вийдуть цього тижня - після сертифікації і отримання відповідних дозволів", - пояснив Олег Береза.

За його словами, усі ці трамваї будуть використовуватися в основному на №3, 4 і 6 трамвайних маршрутах, під які не буде потреби змінювати платформи.

"За винятком 6 маршруту, де на вулиці Чернівецькій одна платформа потребує певного видозмінення, оскільки вона була зроблена із порушеннями. Зараз ми проконсультуємось і покажемо в скільки це обійдеться. Одну платформу ми переробимо і цього буде достатньо, щоб 30 трамваїв ходили по всьому місті", - пояснив директор "Львівелектротрансу".

Нагадаємо, Львівська міськрада вирішила купувати у Німеччини вживані трамваї задля економії. Місто закупило трамвайні вагони Tatra KT4DM, які в Берліні вивели з експлуатації наприкінці 2017 року. Вартість одного трамвая становить майже 18 тисяч євро.

До кінця року до Львова мають доставити 30 вживаних берлінських трамваїв.

Після поставки перших трамваїв з’ясувалося, що їхні двері відчиняються назовні, що унеможливлює повноцінну роботу на маршрутах із високими зупинками, через що прокуратура Львівської області відкрила проти Львівської міської ради кримінальне провадження.

Під час довгих дискусій львівські чиновники вирішули, для того, аби трамваї почали курсувати вулицями Львова, потрібно  або перебудовувати зупинки, або різати двері.

Читайте також: Львів’яни пропонують переобладнати зупинки під придбані берлінські трамваї

Як виглядають берлінські трамваї, дивіться тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: