У Львові комунальним будинкам обиратимуть управителів

IMG_0516

Депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу щодо врегулювання питання управління багатоквартирними будинками та їх обслуговування, передає кореспондент Дивись.info.

Депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу щодо врегулювання питання управління багатоквартирними будинками та їх обслуговування.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Рішенням передбачено на виконання закону «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», списання таких будинків з балансів ЛКП, до кінця року.

Як пояснила директор  житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк, мешканці багатоквартирних будинків мають визначитися з подальшою формою управління своїх будинків, зокрема створити ОСББ або передати будинок на обслуговування управляючої компанії. Якщо до 1 березня 2019 року мешканці будинків не визначаться, районні адміністрації самостійно будуть проводити конкурс на визначення управителя будинку. До цього часу ЛКП і надалі продовжать обслуговувати ці будинки.

За даними ЛМР, зараз у комунальній власності перебувають 7644 будинки. Також у місті створено 1278 ОСББ. Ще 45 будинків обслуговують управляючі компанії і 266 будинків прийняли рішення про самообслуговування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: