Україна піднялася в рейтингу глобальної конкурентоспроможності

2024516

Україна посіла 83 місце в рейтингу глобальної конкурентоспроможності економіки, піднявшись на шість пунктів порівняно з 2017 роком.

Всього до рейтингу увійшли 140 країн, передає Новое Время.

Про це свідчить Global Competitiveness Index (GCI), випущений Світовим економічним форумом (WEF) спільно з Євразійським інститутом конкурентоспроможності та консалтинговою компанією Strategy Partners.

«Україна посіла 83 місце - у неї слабо розвинені інститути, вкрай нестійкі фінансова система і макроекономічні показники», - йдеться в дослідженні.

Згідно з рейтингом, за рівнем державних інститутів України знаходиться на 110 місці, за інфраструктурою - на 57 місці, за рівнем адаптація технологій - 77 місце.

Макроекономічна стабільність України на 131 місці, рівень охорони здоров'я - 94 місце, рівень освіти - 46 місце, ринок товарів - 73 місце.

Ринок праці України оцінений 66 місцем, фінансова система - 117 місце, обсяг ринку - 47 місце, динаміка бізнесу - 86 місце, здатність до інновацій - 58 місце.

Перше місце рейтингу займають США. За ними йдуть Сінгапур, Німеччина, Швейцарія, Японія, Нідерланди, Гонконг, Великобританія, Швеція та Данія.

Польща перебуває на 37 місці, Угорщина - 48, Словаччина - 41, Румунія - 52, Туреччина - 61, Молдова - 88. Росія посіла в рейтингу 43 місце, піднявшись на два рядки порівняно з минулим роком.

Останні місця рейтингу посідають Гаїті, Ємен і Чад.

Для підвищення конкурентоспроможності WEF радить всім країнам будувати економіку, яка менше залежить від зовнішніх і внутрішніх шоків; бути гнучкими на рівні країни, галузей, підприємств і окремих людей; створювати інноваційну екосистему; сповідувати людиноцентричні підходи до економічного розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: