У Львові стартувало Свято сиру і вина (фоторепортаж)

IMG_7457

Сьогодні, 19 жовтня, у подвір'ї Палацу Потоцьких стартувало ІХ Свято сиру і вина.

Журналісти Дивись.info побували на відкритті щорічного свята та розпитали у організаторів, чим вони дивуватимуть всі три дні відвідувачів.

Варто зазначити, що Свято сиру і вина триватиме до 21 жовтня.

За словами організаторів, крім того, що скуштувати найрізноманітніші види сирів та вина, можна буде багато довідатись про культуру сироваріння та традиції народного виробництва.

Родзинкою цьогорічного свята став Чемпіонат "Велика давильня винограду", де команди зможуть змагатися за звання Чемпіона із давлення винограду у діжці.

Зокрема, під час урочистого відкриття відомі львів'яни показали, як це треба робити та видавали перший виноградний сік. Серед них також був і директор Свята сиру і вина Андрій Сидор, який в коментарі журналістам розповів, що протягом всіх трьох днів кожен охочий зможе спробувати давити вино.

"Якщо раніше ми лише показували та починали із давильні винограду, то цьогоріч це буде цілий Чемпіонат, який триватиме протягом всіх днів і будь-хто зможе це зробити", - сказав Андрій Сидор.

"Сподіваюся, що цьогоріч на Святі цього року будуть нові сорти сирів, так само і добре та всім знайомі. А також буде хороше вино", - додав Сидор.

Родзинкою цьогорічного Свята є не лише Чемпіонат з давіння винограду, але й те, що кожен відвідувач із квитком отримає келих.

Вперше на Святі сиру і вина для повнолітніх у вартість квитка входить келих, який можна буде обміняти в пунктах обміну на керамічне горнятко для гарячих напоїв. При виході з фестивалю відвідувачі можуть повернути келих / горнятко і отримати 30 грн, або залишити сувенір на згадку (кошти не повертаються).

"Я сподіваюся, що із естетичної точки зору і з будь-якої іншої, це значно зручніше. Окрім цього, буде менше сміття та шкоди природі. І, мабуть, не менш важливо, що келих можна буде взяти додому як сувенір", - зазначив директор Свята сиру і вина.

На фестивалі вже представили свої продукти чимало виробників і не лише з Львівщини.

В коментарі Дивись.info пан Ігор, який привіз цього року на Свято сиру і вина вперше продукти зі своєї ферми у Кіцманському районі Чернівецької області, розповів, що варто спробувати сири із горіхами, козячий, з італійськими травами та чорним перцем.

Загалом до Львова буковинський виробник з власної ферми привіз 15 видів сиру.

Додамо, на гостей також чекає традиційний ярмарок сирів та вин, на якому будуть представлені найрізноманітніші сири та вина.

Більше інформації та фото на сайті: www.cheeseandwine.lviv.ua та на офіційній сторінці у facebook: https://www.facebook.com/CheeseWineFestLviv/

Програма за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: