Прокурор Львівщини не знайшов порушень в умовах тримання в'язнів у колонії №19

v9w96_croper_ru
Фото: зі сайту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Прокурор Львівської області Юрій Квятківський проінспектував «Львівську установу виконання покарань №19».

Як повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області, четвер, 18 жовтня, Юрій Квятківський, спільно з керівником Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Михайлом Дзюдзем та працівниками прокуратури, здійснив плановий робочий виїзд у Львівську установу виконання покарань № 19.

Як ми вже писали, напередодні, 17 жовтня, Працівники Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого з прав людини відвідали «Львівську установу виконання покарань № 19» (в’язниця на вулиці Городоцькій, 20) та оприлюднили фото умов, у яких тримають львівських в'язнів.

Йшлося про брак місця, несправні санвузли, відсутність питної води у камерах, іноді відсутність навіть чистого повітря. Та найбільше зауважень у моніторингової групи було до того, як ув’язненим надають медичну допомогу.

Натомість прокурор області, після відвідин тієї самої колонії зауважив, що "керівництвом установи вживається достатньо заходів для належного забезпечення прав в’язнів на належні матеріально-побутові умови тримання, медичне обслуговування, забезпечення харчуванням, а також тих прав, що гарантовані їм Законом України «Про попереднє ув’язнення», кримінально-виконавчим законодавством України та Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод".

"Позитивно відзначено наявність та облаштування прогулянкового дворика, яким можуть користуватись дві ув’язнені жінки (що відбувають покарання разом із малолітніми дітьми).

Також, у зв’язку із реформуванням системи охорони здоров’я закладів Державної кримінально-виконавчої служби України, очільник прокуратури ознайомився з організацією роботи медичної частини філії Державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» у Львівській області, повноту її забезпечення необхідними медикаментами і обладнанням. Зокрема, із прокурором області обговорено проблемні питання", - додали в повідомленні прес-служби прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: